Hlavní obsah

Oldřich Kaiser? Ideální milenec!

Foto: falcon

Oldřich Kaiser a jeho filmová žena E. HolubováFoto: falcon

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Marie Poledňáková vyšle 12. února do českých kin své nové dítě. Sází přitom na skvělé, ostřílené herce, vtipné hlášky, moderní techniku a hlavně příběhy ze života. A kdo že je ten, co líbá jako Bůh?

Článek

Helena (Kamila Magálová) je učitelkou francouzštiny, která už má všechny velké lásky za sebou. Je sice už několik let rozvedená, stále však sdílí domácnost se svým bývalým manželem, spisovatelem a moderátorem Karlem (Jiří Bartoška).

Když Helena veze svou snachu do porodnice, potká se s Františkem, doktorem záchranné služby (Oldřich Kaiser). Je to láska na první pohled a fakt, že je František podle svých slov „tak trochu ženatý", Heleně vůbec nevadí. Láska kvete v každém věku a ona je tak zamilovaná, že si s Františkem neustále vyměňují smsky (např. že líbá jako Bůh). Žádná nevěra však není jen tak. Když Františkova manželka Bohunka (Eva Holubová) zjistí, že manžel zanáší, rozhodne se situaci okamžitě řešit. V žádném případě se nehodlá Františka jen tak vzdát!

Foto: falcon

Filmová rodina Jiřího BartoškyFoto: falcon

Zdá se, že Marie Poledňáková se opět strefila do toho pravého českého humoru, který neuráží, ba spíše poukazuje na absurditu některých našich rozhodnutí a životních příběhů. Navíc Eva Holubová v roli žárlivé Bohunky je zcela nepřekonatelná. Už teď je jisté, že v budoucnu některé hlášky z filmu budou součástí našeho běžného slovníku. Tady je malá ochutnávka:

  • Ty máš úžasně volný manželství. Jenom musíš být v sedm na večeři.
  • Já byl svobodnej, i když jsem byl ženatej!
  • Že ten život je někdy frkot, co?
  • Já jsem se životem ještě neskončila. Já ne!
  • Na to ti sere Bílej tesák!

Nebojte se vyrazit do kina, skvěle se pobavíte a přitom zhlédnete příběh milostného čtyřúhelníku, kde nikdo není zrovna nejmladší a přitom každý touží po lásce, pochopení a životní opoře. Zasmějete se, možná ve filmu občas uvidíte sami sebe a odejdete s pocitem, že ten lístek do kina stál opravdu za to.

Foto: falcon

Plakát k filmu Líbáš jako BůhFoto: falcon

Líbáš jako Bůh - premiéra 12. 2. 2009 Režie a scénář: Marie Poledňáková Hrají: Kamila Magálová, Jiří Bartoška, Eva Holubová, Oldřich Kaiser, Nela Boudová, Martha Issová, Jaroslava Adamová, Arnošt Lustig, Sandra Pogodová, Bára Hrzánová, Roman Vojtek a další Hudba: Petr Malásek Délka: 115 minut, mládeži přístupné www.libasjakobuh.cz

Reklama

Související témata:

Načítám