Hlavní obsah

Omlazení obličeje bez skalpelu: Hitem je lifting pomocí nití!

Foto: Profimedia

Vypnutí vrásek zvládnou dnes i procedury, po kterých můžete jít druhý den hned do práceFoto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klasický lifting pod narkózou už trochu vychází z módy. Plastická chirurgie totiž stále častěji využívá neinvazivní metody s nulovou dobou rekonvalescence. V případě omlazení obličeje jsou hitem nitě!

Článek

Projevy stárnutí v podobě vrásek a poklesu kůže na obličeji se u každého projeví v jiném věku. Velký vliv na to mají geny, typ kůže a také životospráva. Například těchto 7 věcí stárnutí kůže urychluje.

Není však novinkou, že i v pokročilejším věku si můžete zajistit vyhlazenou pleť bez vrásek nebo jen s absolutním minimem. Jaké jsou možnosti?

Klasický lifting

Jedná se o chirurgický zákrok, při němž operatér vede řez okolo ušních boltců, následně odstraní nadbytek kůže na obličeji a poté rány sešije jemným podkožním stehem.

Operace probíhá v celkové anestezii zhruba dvě až dvě a půl hodiny a obvykle je poté nutná následná hospitalizace, která trvá jeden nebo dva dny. Prvních pět dní po zákroku má pacient na obličeji obvaz, který si pátý den může sundat a opatrně si umýt vlasy.

Některé kliniky pak doporučují nošení speciálního elastického návleku po dobu dvou týdnů. Stejný čas se na obličeji také vyskytují modřiny a otoky.

Cena klasického liftingu se pohybuje přibližně v rozmezí 40 až 70 tisíc korun, záleží na typu kliniky i profilu pacienta. Výsledky operace bývají velmi efektní a v podstatě téměř jisté. A u pacientů s velmi výraznými vráskami a povadlou kůží je to stále jediná a nejúčinnější metoda. Musí se však počítat s delší rekonvalescencí a také s drobnými jizvičkami, které po zákroku zůstávají.

Foto: Archiv Perfect Clinic, Intermedex

Do obličeje byly zavedeny liftující nitě a mezonitě. Zhruba do půl roku se tyto nitě vstřebajíFoto: Archiv Perfect Clinic, Intermedex

Neinvazivní metody

Neinvazivní facelifting se obvykle provádí pomocí speciálních nití, velmi často se jedná o takzvané liftující nitě a mezonitě, které se zavádí do pleti tak, aby vytvořily jakousi síť, která kopíruje směr, ve kterém se má pleť napnout.

„Mezonitě slouží jako opora pleti. V místě zavedení stimulují tělo k větší produkci kolagenu, který pokožku zpevňuje zevnitř. Za sebou pak po svém vstřebání zanechávají kolagenovou kostru, která pleť vypíná i nadále,“ vysvětluje MUDr. Helena Reisingerová, korektivní dermatoložka kliniky estetické medicíny Mediestetik.

„Touto ,niťovou‘ terapií jsme schopni tvarovat kontury obličeje, obočí i tváře, vyplnit vrásky obličeje a taktéž provést lifting krku, povadlého poprsí, valů paží, zadečku a stehen,“ doplňuje MUDr. Petra Moravcová z kliniky Perfect Clinic.

Hlavní výhodou mezonití je určitě skutečnost, že aplikace je bezbolestná, provádí se pouze s lokální anestezií. Trvá něco přes hodinu a klidně si na ni můžete zajít třeba v obědové pauze, protože není nutná žádná rekonvalescence. Ošetření celého obličeje začíná na 15 000 Kč v závislosti na stavu kůže pacienta.

Foto: Archiv Mediestetik

Art Filting má tu výhodu, že výsledky přijdou okamžitěFoto: Archiv Mediestetik

Art Filting

Jedna z nejnovějších metod neinvazivního omlazení obličeje je Art Filting, který funguje na velmi podobném principu jako mezonitě.

„Mezonitě zajišťují zejména zpevnění pokožky v problematické oblasti a její lehký lifting, výborně fungují také jako prevence dalšího povadání pleti. Art Filting oproti tomu řeší již výrazně povadlou pleť, která ztratila svou pevnost. Tu mechanicky pozvedává a v tomto stavu ji dlouhodobě fixuje. Efekt Art Filtingu je proto výraznější, než jak je tomu u mezonití,“ komentuje MUDr. Helena Reisingerová.

Foto: Archiv Mediestetik

Povadlou pleť Art Filting mechanicky pozvedá a dlouhodobě fixujeFoto: Archiv Mediestetik

„Také samotné ošetření probíhá jinak, mezonitě jsou lehké mini-invazivní ošetření, Art Filting lze považovat za předstupeň chirurgického zákroku a nitě se při něm aplikují hlouběji než mezonitě,“ doplňuje lékařka.

Cena Art Filtingu se stejně jako mezonitě pohybuje od 15 tisíc korun.

Máte s nějakou formou omlazení obličeje zkušenosti?

Reklama

Související témata:

Načítám