Hlavní obsah

On je pořád doma. Ale já ne!

Foto: Thinkstock

Jsem ten typ, který rád cestujeFoto: Thinkstock

Reklama

V luftu nemusejí být jenom muži! Alespoň to tvrdí čtenářka Martina, která se s přítelem vidí také jen občas. Nemůže za to on, ale ona! Cestování a práce v zahraničí se nedokáže vzdát. Ani kvůli lásce.

Článek

Na začátku bych chtěla napsat, že není samozřejmostí, že pouze muž není doma. Například já nejsem neustále doma. Žiji s přítelem necelé tři roky v jedné domácnosti. Seznámili jsme se díky mé sestře, která s mým nynějším přítelem pracovala.

Právě jsem se chystala znovu odcestovat za prací do zahraničí (tak to obvykle dělávám), když jsme se poznali na jejich firemním večírku. Začali jsme spolu chodit a já jsem si říkala, že bych měla zůstat doma v Čechách a najít si práci tady.

Od začátku vztahu jsme spolu bydleli. Vídali jsme se každý den a dokonce jsme spolu i pracovali. Trvalo to tak rok a půl ...a zase mne to začalo táhnout do ciziny. Jsem ten typ člověka, který když má možnost odjet za lepším výdělkem, tak se moc nerozmýšlí. A můj přítel od začátku věděl, že zase jednou odjedu.

Teď už prakticky pracuji jenom v zahraničí. Nejdříve to bylo na dva měsíce a nyní to už je jen na 14denní turnusy. Pracuji i o víkendech, během svátků, Vánoc, takže už vím, že na Štědrý den nebudu doma, a příteli jsem to řekla. Oslavíme to, až přijedu.

Vždy je mi smutno, když mi končí volno a já musím odjet, ale díky internetu a skypu jsme v kontaktu. Většina lidí mi říká, že by vztah na dálku nevydrželi, ale přece i když jsou dva každodenně spolu, nemusí jim to vydržet, a nám to zatím takhle vyhovuje. Když jsem v Česku, snažím se být s Radkem co nejvíc a vynahradit mu ten čas, co jsme nebyli spolu. Vím ale, že jednou nastane den, kdy přítel řekne dost, nechci, abys odjížděla. Jak se pak rozhodnu? To opravdu netuším.

Nejdůležitější je, abychom byli oba dva šťastní a tolerantní. Vždy jeden ve vztahu dává víc a musí se více obětovat. Tím tolerantním je nyní můj přítel, který mě miluje a chce se mnou být, i když ví, že mu za chvíli zase odjedu někam pryč.

Napište nám také svůj příběh - nyní už k Tématu týdne, které startuje v pondělí! Týká se peněz, škudlení a všeho, co s tím souvisí! Obrací váš partner každou korunu? Přepočítává úplně všechno na peníze? Je vám to jedno, nebo vám to vyloženě vadí? Napište nám o tom na info@prozeny.cz a můžete vyhrát 500 korun!

Reklama

Související témata:

Načítám