Hlavní obsah

Operní princ konečně v Praze!

Foto: paulpottsofficial.com

Paulu Pottsovi se splnil životní senFoto: paulpottsofficial.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paul Potts. Před třemi lety to byl prodavač mobilních telefonů. Nyní je jedním z nejslavnějších světových tenoristů na světě. Jak se to mohlo stát? Hodil si korunou. Panna - zkusí svoje štěstí v soutěži Britain´s got a talent, orel - zůstane doma. A padla panna...

Článek

Zní to až neuvěřitelně, ale je to skutečně pravda. O osudu Brita Paula Pottse rozhodla obyčejná mince. Paul už od dětství snil o tom, že se stane zpěvákem. Před svými spolužáky, kteří si krátili volné chvíle na školním hřišti tím, že Paula šikanovali, utíkal do kostela. „Když mi bylo šest, chtěl jsem se stát farářem. Myslel jsem si, že je to nejlepší povolání na světě - moci každou neděli zpívat před celou kongregací," svěřuje se Paul na svých oficiálních internetových stránkách paulpottsofficial.com.

Když si v šestnácti letech zakoupil první desku s operou La Bohème od Giacoma Pucciniho, ihned si ji zamiloval. Chtěl si splnit svůj životní sen, a tak vybral všechny své úspory a vydal se na tři měsíce do Itálie - naučit se italsky a vybrousit svůj operní projev. Dostalo se mu dokonce takové pocty, že zpíval před svým vzorem Lucianem Pavarottim!

Pak ale přišly velké životní rány. Komplikovaný zánět slepého střeva, na kole ho srazilo auto a zlomil si klíční kost. Jeho vize, že se stane slavným operním zpěvákem, se začala pomalu rozplývat. Už si myslel, že nebude mít ani dost peněz na to, aby přežil, když náhodou spatřil na internetu reklamu na televizní soutěž Britain´s got a talent. A dál už to asi znáte.

Foto: paulpottsofficial.com

Paul Potts si získal miliony posluchačůFoto: paulpottsofficial.com

Díky svému přednesu partu Nessun dorma z Pucciniho opery Turandot vyhrál nejen celou soutěž, ale také si získal srdce milionů posluchačů po celém světě. Jeho prvního alba s názvem One Chance se prodalo přes tři a půl milionu! Své fanoušky letos odměnil svým druhým albem Passione, které je oproti tomu prvnímu ještě „klasičtější". Naleznete na něm skladby La Prima Volta, Memory či E Lucevan Le Stelle z Pucciniho opery Tosca.

Paul od 17. listopadu 2007, kdy prvně vystoupil v soutěži Britain´s got a talent, vyprodal přes 100 koncertních hal po celém světě. Tento víkend zavítá v rámci hudebního festivalu Prague Proms i do Prahy. V Obecním domě vystoupí již tento pátek a sobotu (24. a 25. července) za doprovodu Českého národního symfonického orchestru. Zazní nejen Paulova oblíbená píseň Nessun dorma, ale také např. předehra Verdiho Traviaty, Pavana za zemřelou infantku od Maurice Ravela nebo Tristesse Fryderyka Chopina. Koncert začíná vždy v 19.00 hodin.

Paula Pottse zbožňují milovníci hudby po celém světě. Přišel čas, aby si získal i vaše srdce! A to, že Paul kdysi na střední škole propadal z hudební výchovy? To už dávno odnesl čas...

Paul Potts - britský tenorista Dirigent - Marcello Rota Smetanova síň Obecního domu v Praze 24. a 25. července 2009 od 19.00

Reklama

Související témata:

Načítám