Hlavní obsah

Opice chtějí banány, ženy peníze!

Foto: Thinkstock

Krásný, mladý, bohatý? Ideální kombinace!Foto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

A neříkejte, že ne! Nechce-li se muž za ženami příliš naběhat, doporučím mu být krásným, urostlým nebo bohatým a mocným. Ideálně ve vzájemné kombinaci. Pak nemusí běhat za ženami, ale ženy běhají za ním. A co my ostatní? My se tedy naběháme!

Článek

Už to máte vědecky potvrzené!

To, že samice mají v genech naprogramováno oceňovat samce, kteří v bojích o ně (případně o potravu a další potřebnosti) zvítězí, to se učí už děti ve škole. Fyzicky zdatnější samec svoji samičku ochrání a dodá gastronomické suroviny, tím jí dá jistotu a mimo jiné dokáže, že i jejich potomci budou taky takoví frajeři jako on. Samička s ním ty potomky chce mít. Všichni víme, jak se to dělá, když chce samička mít potomky. A jsme u sexu.

A teď ta evoluce! Výše uvedené nikdo nezpochybňuje. Pěkní, pohlední a silní chlapi jsou v kurzu odedávna a „od přírody“. Jenže oni nemusí být ani silní, ani krásní, mohou být dokonce malí, oškliví a plešatí, a přesto jsou v kurzu. Jsou-li bohatí a mocní! A pozor, prosím, ať získám od ženského čtenářstva také nějaké kladné body: Není to od žen jen bohapustá, chladnokrevná vypočítavost, jak se my, muži (kteří nejsme ani krásní, ani mocní), domníváme. Tohle všechno mají ženy už dávno také v genech. A za své geny skutečně nemohou.

Čím víc peněz, tím víc orgasmů!

Britští vědci postavili na hlavu teorii, že sex je zábavou chudých. Zjistili zcela bezpečně, že čím má muž nižší příjmy, tím si jeho partnerka užívá méně orgasmů. Sexuální přitažlivost je tedy jednoznačně rozšiřována i na majetek nebo postavení. „Frekvence ženských orgasmů se zvyšuje s příjmem jejího partnera,“ tvrdí doktor Thomas Pollet z Newcastle University. Je to však výměnný obchod. Žena musí bohatému muži nabídnout jinou kvalitu – dobré geny, tedy žensky dokonalý a velmi přitažlivý vzhled.

Že je starší? Nevadí!

Ženám nevadí ani to, je-li úspěšný muž podstatně starší. Často to berou i jako přednost. Starší muž se zkrátka osvědčil jako někdo, kdo umí uživit, vydělat peníze, zajistit potomstvo. A to, třeba i zcela podvědomě, imponuje. Každá žena, která rozvede do té doby celkem spokojené manželství úspěšného muže, si však najde vždy řadu racionálních důvodů. Toto jednání krásně popisuje profesor Cyril Höschl: „Racionalizace tohoto konání je hledání společensky oceňovaného zdůvodnění pro společensky odsouzeníhodné jednání.“

Foto: stupidcelebrities.net

Carla Bruni se svým vyvolenýmFoto: stupidcelebrities.net

To, že se nám dva ze tří posledních premiérů rozešli se svými manželkami a odstěhovali se ke svým blondýnkám prakticky v přímém přenosu, není žádná náhoda. A vůbec nevěřím tomu, že atraktivní Carla Bruni (o hlavu větší než její muž) by se třeba někde na italské či francouzské pláži otočila za Nicolasem Sarkozym, i kdyby byl na té pláži vrchním plavčíkem. Ale zůstaňme doma – myslíte si, že by na Karla Gotta stály takové fronty žen, kdyby dělal to, na co má výuční list – elektrikáře v plzeňské škodovce?

Samice mají rády nepřebrané banány!

Vraťme se ještě s psychiatrem Cyrilem Höschlem ke zvířátkům: „V opičí kleci je zřejmé, jak kdo koho zdraví, kdo komu vybírá lupy a pečuje o srst. Když zřízenec nasype mezi opice hromadu banánů, jdou se nejdřív najíst šéfové, pak náměstci, pak další samci. „Manželky“, invalidi a děti až jako poslední,“ říká pan profesor. V lidské pospolitosti je to trochu jinak. Zde jedí manželky se svými manželi „Samicím se vyplácí být s vůdcem smečky,“ říká známý psychiatr, „i v té opičí kleci mají šéfové daleko větší přístup k samicím!“

To, jak silné afrodisiakum je moc, si vyzkoušel i bývalý americký prezident Bill Clinton. Dokonce se svěřil: „Když to na mě vybalili s tou Lewinskou, tak já jsem nelhal. Jen jsem opravdu nevěděl, která to je. Takových stážistek tam bylo...“

Jen žádné výčitky…

Ale žádné výčitky, milé ženy. Prostě to tak máte a my s vámi. Ať do toho budu šťourat zleva či zprava, nepomohu si. Někteří muži to zkrátka mají snazší, a my ostatní se za vámi musíme víc naběhat. Aby na nás něco zbylo. A když budeme skuhrat, najde se nepochybně některá učená z vás a řekne nám: „Základní reprodukční strategií živočichů je snaha předat dobré geny budoucím generacím – tak co se divíte!“

Už ho máte? Toho úspěšného a bohatého? Nebo „jen“ pěkného? Nebo jste se nechala „uběhat“ normálním chlapem a nevadí vám, že nejste paní premiérová? Napište mi o tom do diskuse!

Reklama

Související témata:

Načítám