Hlavní obsah

Opruzeniny a hemoroidy? Víme, jak na ně!

Léto se kvapem blíží a i neškodná procházka může způsobit nepříjemné zapaření v intimních partiích.

Článek

Intertrigo, lidově vlk, vzniká mechanickým třením v místě vlhké zapářky, kdy dochází k odření pokožky a následně ke komplikacím s přemnoženou mikrobiální flórou. Toto různě rozsáhlé zarudnutí kůže, nejčastěji v oblasti stehen či v záhybech kůže, netrápí pouze naše nejmenší. Tyto nepříjemné, mokvající prasklinky dokážou pořádně potrápit i dospělého člověka.

Čtyřlístek nejvíce ohrožených jedinců

I jízda na kole může způsobit nepříjemné opruzeniny

  • Lidé ve stresu, kteří produkují mnohem větší množství agresivního potu. -
  • Sportovci, protože při aktivním pohybu může dojít k zapaření pokožky a rozvoji opruzenin. -
  • Osoby s nadváhou, kdy opruzeniny vznikají především v souvislosti se zapařením v kožních záhybech nebo při větším objemu stehen, která se pak vzájemně o sebe třou. -
  • Lidé u vody, pokud si nepřevlékají mokré plavky za suché. -

Vhodná péče

Jak správně ošetřovat citlivá ložiska na pokožce? Postižená místa rozhodně opakovaně neumývejte ani netřete. Samotná masáž může zanést infekci a poničit přirozenou ochrannou povrchovou vrstvu kůže. V šatníku vyberte pouze ty kousky oblečení, které jsou vyrobené ze stoprocentní bavlny sající pot. Pokud jste náchylní na vyrážku na stehnech, zvolte raději kraťasy či kalhoty volnějšího střihu, které zabrání vzájemnému tření stehen o sebe a umožní pokožce dýchat.

Účinná pomoc z lékárny

A sukně už se nebudete bát nosit!

Skvělé reference na současném trhu sklízí jedinečný přípravek IntimComfort, který mírní projevy opruzenin a zapařené pokožky. V jeho složení nalezneme speciální roztok určený k boji proti opruzeninám. Přípravek je doplněný o výtažek z heřmánku, který má skvělé hojivé, dezinfekční, protizánětlivé účinky, a navíc účinně tlumí projevy svědění pokožky. Přípravek je k dostání ve dvou variantách: jako vlhčené kapesníčky nebo ve spreji.

Osvědčený pomocník, kterého musíte mít ve své lékárničce

Nyní pro vás jedinečná akce:

Při koupi produktu IntimComfort na www.intimcomfort.cz doprava zdarma při objednávce nad 225 Kč, zadejte kód IM06. Platnost akce do 30. 6. 2017.

Řešíte komplikace spojené s hemoroidy? Nenechte si zkazit romantické dny!

Hemoroidy jsou rozšířené úseky žilního systému v oblasti konečníku. Příčinou jejich vzniku je nepoměr mezi tlakem v krvi a pevností stěn žilního systému. Jejich typickým projevem je pálení, svědění a štípání v oblasti konečníku, které působí značné nepohodlí každé osobě bez rozdílu pohlaví či věku.

Pálí, štípe, svědí?

Jak na ně?

Ideální je vyhnout se alkoholu a kofeinu, čokoládě, tučným a příliš kořeněným jídlům. Dále je dobré zvýšit konzumaci syrového ovoce, zeleniny a celozrnných výrobků. Toto opatření je především proto, abyste předešli zácpě, která je zcela nevhodná při problémech s hemoroidy.

Osvědčený pomocník nad zlato!

Účinnou úlevu vám poskytne rovněž účinný přípravek z lékárny, zdravotnický prostředek Hemostop Gel Max, který díky unikátnímu složení obsahujícímu kombinaci dubové kůry, boswellie, aloe vera a dalších devíti bylin působí již při prvotních problémech spojených se vznikem hemoroidů (svrbění, štípání a pálení konečníku). Hemostop Gel Max využívá ve svém složení boswellii prokazující mimo jiné stahující antioxidační vlastnosti přispívající k rychlé úlevě od hemoroidů. Navíc obsahuje aloe vera pro zklidnění pokožky při podráždění a svědění v oblasti konečníku. Je vhodný a bezpečný i pro těhotné a kojící ženy.

Vsaďte na osvědčeného pomocníka Hemostop Gel Max

Nyní pro vás jedinečná akce:

Při koupi produktu Hemostop Gel Max na www.hemostop.cz doprava zdarma při objednávce nad 225 Kč, zadejte kód HG06. Platnost akce do 30. 6. 2017.

Reklama

Načítám