Hlavní obsah
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Snadný dort, který nemůžete zkazit? Tady je! Pusťte se do ořechového moučníku s polevou z bílé čokolády.

15 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
22 cm průměr formy
  • 100 g bílé čokolády
    6
    7
  • 50 ml smetany ke šlehání
    7
  • 1 sáček prášku do pečiva
    1
  • 2 lžíce rumu
  • 1 lžíce oleje
  • 125 ml mléka
    7
  • 60 ml kávy
  • 125 g másla
    7
  • 200 g cukru krupice
  • 3 ks vejce
    3
  • 150 g hladké mouky
    1
  • 230 g lískových oříšků
    8
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Troubu předehřejte na 180 stupňů. Do mísy vyklepněte vejce, přidejte cukr a máslo a tento základ vyšlehejte v pěnu. Přidejte zchladlou kávu, mléko, olej, rum, mouku, nastrouhané oříšky i prášek do pečiva a šlehačem vymíchejte těsto. To nalejte do dortové formy a dejte péct do trouby asi na 40–50 minut.

02.

Zatímco bude dort chladnout, máte čas na polevu. Jednoduše v kastrůlku rozpusťte čokoládu se smetanou a nechte ji mírně zase ztuhnout v lednici, tak aby nebyla příliš tekutá. Pak jí jen přelejte dort, posypte nasekanými oříšky a podávejte.

Zbytek bílé čokolády můžete nasekat třeba do brownies.

Energetická hodnota celkem pro: 22 cm průměr formy
Energie20 530,13 kJ
Bílkoviny80,99 g
Tuky324,13 g
Sacharidy408,24 g
Sůl0,97 g
SAFA101,17 g
Vláknina25,51 g
Cukry275,36 g
Související témata:

Načítám