Hlavní obsah

Oslňte na letní party! Naučíme vás základy tance bachata

 

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přichází léto a s ním narozeninové oslavy, svatby a party plné zábavy, hudby a tance. Chcete se na parketu cítit sebejistě, svůdně a sexy, ale vaše taneční umění končí podupáváním na místě? Naučte se bachatu a zazáříte na každé letní akci!

Článek

Bachata je lidový tanec z Dominikánské republiky a již na počátku minulého století hrál velikou roli při nejrůznějších oslavách. Byl jakýmsi symbolem fiesty. Je rytmický a velmi kontaktní – obvykle se tančí v páru. Tanečnice Andrea Šamonilová vám však ve videu předvede, že je možné si ho užít i sama.

Texty původních písní, na které se bachata tančí, popisují skutečné příběhy, které se odehrály v chudinských čtvrtích, a mají i milostný a sexuální obsah. Tanečníci jsou v objetí a prakticky neustále se dotýkají – někomu může přijít bachata příliš svádivá. Partneři chtějí vyjádřit své city, a na parketu se proto, stejně jako v minulosti, velmi často improvizuje. Vše ale vychází ze základního kroku, který je postupně rozšiřován o náročnější prvky. A právě základní krok a otočku se díky videu můžete naučit i vy.

Podstatou tohoto romantického tance není dokonalá technika: vznikl z přitažlivosti páru. Jde v něm o umění ukázat své pocity, ne o přesně naučené variace a kroky. A co může být lepší než svůdně rozvlnit tělo a zároveň nebýt svázaná předem stanovenou choreografií? Zkuste to také a staňte se „dancing queen“ každého parketu.

Děkujeme Studiu AnYo za poskytnutí prostoru k natáčení. Máchova 1122/2, 120 00  Praha 2; studioanyo.cz

Načítám