Hlavní obsah

Popularita orálního sexu stoupá. Důvod vás šokuje!

Foto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Foto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fanatismus, fenomén, nebo snad návrat k přírodě? Záliba v poskytování rozkoše ústy může mít mnoho motivů. Možná ale za jedním z nich stojí neuvěřitelná síla pachů a vůní. Taky jste se nechali „oblbnout“ stejně jako celá společnost?

Článek

Dotazník Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy, jehož se zúčastnilo 3688 mužů a 3270 žen, odhalil, že Češi doslova milují orální sex. A nejsou sami. Muži a i ženy provozují orální sex již po tisíce let. Zejména staří Egypťané jím byli posedlí. A také jiná legenda o orálním sexu, z Dálného východu, zase vypráví o Wu Hu, císařovně dynastie Tchang.

Lehni!

Říká se o ní, že při pokusu pozvednout své vlastní společenské postavení a věhlas a dostat se do dominantní pozice vůči mužům naléhala na všechny vládní návštěvy a zahraniční úředníky, aby jí vzdali poctu tím, že jí vylížou klín. No, taky způsob, jak o sobě dát vědět. Navíc efektivní…

Záhadou ovšem je, proč míra popularity orálního sexu neustále stoupá a v podstatě nezná hranic. Co znamená ta záplava seznamů o zdravotních benefitech ústního potěšení, včetně informace získané albánskou univerzitou, jejíž vědci tvrdí, že polykání spermatu je lék na depresi? Pořád je to o tom jednom – příroda si stále ještě dělá, co uzná za vhodné.

Miláčku, mám tě na háčku!

„Aktéři orální erotiky, lízači, vnímají svého partnera jazykem velmi intimně. Vůně, chuť a jemnost sliznic jsou základní vjemy orální erotiky. Obě pohlaví jsou silně vzrušována vůní genitálu partnera. Je to dáno zcela odlišnými čichovými stopami mužského a ženského pohlaví,“ objasňuje jeden z předních českých sexuologů Zlatko Pastor s tím, že vůně hrají v lidské erotice důležitou roli. A vypadá to, že právě díky nim se komunity milovníků orálního sexu neustále rozšiřují.

Konec deodorantům?

„V dřívějších dobách jsme vnímali vůni partnera daleko intenzivněji. Dnešní člověčina už není tak cítit. Byl to olfaktorický koktejl několikadenního potu a zbytků všech tělesných exkrementů, které tělo vyprodukovalo. Dnes něco takového můžeme někdy cítit v přeplněném dopravním prostředku nebo při rozhovoru s bezdomovcem, ale málokomu to dělá dobře,“ dodává odborník s poukazem na fakt, že dnes žijeme spíše v čichovém celibátu.

Když retro, tak se vším všudy

„Z těla smyjeme i tu poslední molekulu pachu, která by nás mohla identifikovat. Nahrazujeme to umělými produkty kosmetického průmyslu. Existují tak skupiny žen a mužů s vůněmi A, B, C i D a dalšími. Prefabrikovaná odosobnělá instantní pohlavní prostřednost vstoupila i do světa pachů. Proto se dnes sčichneme na první ovanutí s málokým,“ domnívá se zmíněný sexuolog, který je též autorem skvělé knihy Tajemství ženské sexuality a který zároveň objasňuje, že někteří autoři označují rozkvět orální erotiky za jakousi cestu zpět za vůní těla.

Když je tedy všechno eko, bio, green, raw, vege, vita a super, tak proč by člověk nemohl dát i na svoje prastaré instinkty a nechat se vést pachovou stopou? Vždyť se neustále vrací jakákoli móda. Akorát nutno dodat, že je vůně a „vůně“. Roli hraje například strava a chemické sprchové přípravky. Taky čistá voda a pořádné vymytí všech záhybů a zákoutí pohlavních orgánů v dnešní době hraje prim. Přece jen novodobí milenci jsou vůči hygieně zhýčkanější.

A jak vy se díváte na přirozené pachy lidského těla? Vzrušují vás?

Související témata:

Načítám