Hlavní obsah

Vychytané fígle pro blondýnky

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Blond barva potřebuje svoji péčiFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jste typická blondýnka? Plavé vlasy táhnou nejen muže, ale jsou v určitém věku opravdovým omlazovacím elixírem a v kadeřnických salonech jsou nejžádanější. Ale oproti jiným odstínům potřebují blond vlasy intenzivní péči. Poradíme jak na to!

Článek

Léto klepe na dveře a v této sezoně je módní studený bílý odstín. Velkou chybou je, když chcete vlasy obarvit na jeden zásah, lepší je postupovat po krocích. U každého odstínu i účesu jde především o kvalitu a zdraví vlasů. Jak na to:

1. Zbavte se žlutého nádechu

Jestliže vaše vlasy získávají žlutý nádech, vyzkoušejte šampon Silver Shampoo od L´oréalu , který spolehlivě žlutý tón odstraní. Můžete zkoušet i oplachování vlasů citronovou šťávou.

Zelený odstín vlasů, který vzniká z přechlorované vody v bazénu, bezpečně vypláchnete třemi rozpuštěnými aspiriny ve vodě, vlasy lehce promasírujete, necháte roztok působit deset minut a následně propláchnete čistou vodou. A zelený nádech zmizí.

2. Používejte zvlhčující šampony

Velmi účinný je šampon Fructies od Garnier, který působí na zesílení a lesk vlasů. Řada Blonde Glam od Redkenu obsahuje výtažky heřmánku a grapefruitu, ty dodají lesk a péči bez oplachování a zabraňují krepatění vlasů. Šampony True Blond od Schwarzkopfu obsahují potřebnou zvlhčující panthenolovou složku.

Foto: archiv firem

Používejte přípravky pro světlé vlasyFoto: archiv firem

3. Bez vlasových lotion, sér a olejíčků se neobejdete

Blond vlasy nemůžete šidit. Opakované zesvětlování vlasů vyžaduje výživu do hloubky s hydratací a antioxidačními složkami, aby vlasy získaly pružnost a sílu ztracenou odbarvováním.

Náš tip: Na trhu se objevil nový zajímavý přípravek ze stáje Redken Real Control Overnight Treat. Lotion nanesete před spaním rovnoměrně na vlasy. Dokonale se vstřebává a vlasy jsou tvárné, získají lesk, sílu a konečky se zacelí.

Obdobně působí Sublimateur Jour od Kerastase, který můžete aplikovat během dne, a to i opakovaně. Hluboce vyživuje vlasové vlákno bez zatížení a chrání před vysušováním. Hodí se i jako ochrana před žehlením vlasů.

4. Sledujte složení vlasové kosmetiky

Vlasová kosmetika by měla obsahovat keratin, který opravuje odbarvováním narušenou strukturu vlasů. V kadeřnických salonech si dopřejte před chemickým ošetřením třeba Biolage Fortetherapii - působí preventivně.

5. Dejte hřívě vitaminy

Dopřejte si vitaminovou bombu, která vlasům prospěje. Jezte potraviny jako jsou kvasnice, sója, rýže, luštěniny, ryby, vláknina a stopové prvky měď, zinek, železo. Také můžete použít doplněk stravy: vitaminový komplex pro vlasy.

Foto: archiv firem

Dopřejte svým vlasům cílenou péčiFoto: archiv firem

6. Žehlení i fénování s mírou

Zesvětlené vlasy jsou přetížené chemickými zásahy, proto vyhlazování vlasů žehlením byste měly skutečně provádět s rozmyslem a výjimečně, a v každém případě používat přípravky, které vlasy před žehlením ochraňují. Při fénování využívejte studený vzduch nebo foukejte z větší vzdálenosti. Zabráníte přesoušení vlasů a třepení konečků.

7. Chraňte vlasy před sluncem

Chcete-li zachovat blond barvu pěknou, nevystavujte dlouhodobě vlasy přímému slunci, noste šátek, čepici, nebo na vlasy naneste ochranný film.

8. Zaostřete na konečky

Vlasy pravidelně zastřihávejte! Jednou za rok zhodnoťte společně se svým kadeřníkem, zda vaše vlasy nepotřebují radikálnější zásah. Přeci jenom přepálené konce vlasů nejsou tím chtěným cílem.

Ať chcete být kráskou typu Grace Kelly anebo tak trochu naivní svůdnicí á la Marilyn Monroe, bodují především zdravé a silné vlasy, na to nezapomínejte!

Reklama

Související témata:

Načítám