Hlavní obsah
4,7
(3)
Foto: Omáčky Spak

Foto: Omáčky Spak

Grilujete rádi? A děláváte jen plátky masa, nebo i jiné chuťovky? My jsme si pro vás dnes připravili skvělé, ostré, barbecue párečky!

20 min.
Příprava
8 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks paprik
  • 2 ks chilli papričky
  • 0,3 l tmavého piva
  • 200 g anglické slaniny
  • 150 g šunky
  • 4 ks cibule
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 ks ostré rajčatové omáčky
  • 4 ks párku
Článek

Postup

01.

Cibuli nakrájejte na tenká kolečka, papriku na proužky, chilli papričky zbavte semínek a jemně je nasekejte.

02.

Párky podélně nakrojte a naplňte je plátky cibule, šunky, kouskem papriky a trochou nasekané chilli papričky.

03.

Ostrou rajčatovou omáčku smíchejte s rajčatovým protlakem (použít můžete také barbecue omáčku, protlak a nějaké to chilli navíc).

04.

Připravené párky přiklopte jejich druhou polovinou, obmotejte je plátky slaniny a zpevněte párátky. Pak je potřete připravenou omáčkou.

05.

Párečky naskládejte do mísy, zasypte zbytkem zeleniny a zalijte černým pivem smíchaným se zbytkem omáčky. Nechte marinovat asi 2,5 hodiny.

06.

Naložené párky položte na očištěný gril, na kterém je střední žár, a pečte ze všech stran asi 4 minuty, aby se párky prohřály a slanina důkladně opekla.

07.

Podávejte s pečivem nebo pečenými bramborami!

Pokud zatoužíte po domácí výrobě, doporučujeme jednoduchou domácí grilovací omáčku.

Související témata:

Načítám