Hlavní obsah

Ostré barbecue párečky

Hodnocení:
(3)
Foto: Omáčky Spak
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
8 minut
Náročnost
nízká

Grilujete rádi? A děláváte jen plátky masa, nebo i jiné chuťovky? My jsme si pro vás dnes připravili skvělé, ostré, barbecue párečky!

Ingredience pro:
4 porce
  • 1 paprika
  • 2 chilli papričky
  • 0.3 l černého piva
  • 200 g anglické slaniny
  • 150 g šunky
  • 4 cibule
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 ostrá rajčatová omáčka
  • 4 párky
Článek

Postup

Krok 1: Cibuli nakrájejte na tenká kolečka, papriku na proužky, chilli papričky zbavte semínek a jemně je nasekejte.

Krok 2: Párky podélně nakrojte a naplňte je plátky cibule, šunky, kouskem papriky a trochou nasekané chilli papričky.

Krok 3: Ostrou rajčatovou omáčku smíchejte s rajčatovým protlakem (použít můžete také barbecue omáčku, protlak a nějaké to chilli navíc).

Krok 4: Připravené párky přiklopte jejich druhou polovinou, obmotejte je plátky slaniny a zpevněte párátky. Pak je potřete připravenou omáčkou.

Krok 5: Párečky naskládejte do mísy, zasypte zbytkem zeleniny a zalijte černým pivem smíchaným se zbytkem omáčky. Nechte marinovat asi 2,5 hodiny.

Krok 6: Naložené párky položte na očištěný gril, na kterém je střední žár, a pečte ze všech stran asi 4 minuty, aby se párky prohřály a slanina důkladně opekla.

Krok 7: Podávejte s pečivem nebo pečenými bramborami!

Pokud zatoužíte po domácí výrobě, doporučujeme jednoduchou domácí grilovací omáčku.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek