Hlavní obsah

Osudová láska: Z něj se stala ona. Přesto se ženou po 21 letech obnovili manželský slib

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před 21 lety měli svatbu a nyní svůj svatební slib obnovily. Tehdy se ale brali jako muž a žena – Denise (44) se provdala za Stephena (49). Tentokrát ale k oltáři kráčely dvě ženy: Denise a Kristiana. Stephen totiž prodělal změnu pohlaví.

Článek

Byl to kluk jako každý jiný. V šestnácti odešel ze školy a šel k britskému Královskému námořnictvu. Sloužil například i ve válce v Perském zálivu. V polovině devadesátých let však armádu opustil a potkal svou budoucí ženu Denisu.

Necítil se dobře

Jenže už odmala Stephen tušil, že je jiný. A čím byl starší, tím byl ten pocit silnější. Necítil se ve svém těle vůbec dobře, toužil být ženou. Nic na tom nezměnilo ani drsné prostředí námořnictva, svatba, milující žena, ani narození syna.

Potají se Stephen převlékal do ženských šatů, ale stejně mu bylo hůř a hůř. „Už jsem se na sebe nemohla ani podívat do zrcadla. Toužila jsem po operaci, která by mě zbavila mužských orgánů,“ říká dnes již Kristiana.

Nakonec se zhroutila a přiznala se své ženě Denise. „Cítila jsem, že není něco v pořádku. Měla jsem podezření, zda není gay a zda mě třeba s někým nepodvádí. Tohle pro mě bylo vlastně lepší. Nemusela jsem se o něj s nikým dělit, jen uvnitř něj byl někdo jiný, kdo potřeboval ven,“ říká Denise.

Foto: Profimedia.cz

Takhle to vypadalo před 21 lety, když byla Kristiana ještě StephenFoto: Profimedia.cz

Většina lidí to pochopila

Velmi citlivě situaci Kristiana (ještě jako Stephen) vysvětlila i svému tehdy sedmiletému synovi. „Řekla jsem mu, co se stalo, ale že nikdy nepřestanu dělat věci, které tátové dělají. Vždy tu budu pro něj, vždy na jeho straně,“ vzpomíná Kristiana.

A jejich chlapeček, stejně jako Kristianina i Denisina rodina vše pochopili. Také většina přátel se se situací vypořádala více než dobře. O pár kamarádů prý Denise s Kristianou přišly, ale je jich o hodně méně než těch, kteří zůstali.

Foto: Profimedia.cz

Kristianin a Denisin syn přijal tatínkovu proměnu velmi dobřeFoto: Profimedia.cz

Dlouhá cesta

Tímhle přiznáním ale samozřejmě všechno teprve začalo. Cesta, jak se ze Stephena stát Kristianou, byla dlouhá. Trvala několik let, ale nakonec Kristiana v roce 2016 podstoupila operaci změny pohlaví.

A neopustila ji ani manželka. „Viděla jsem, že uvnitř se Kristiana nezměnila, pořád byla a je tím člověkem, kterého jsem si vzala. A na tom, co je na povrchu, mi zas tolik nezáleží,“ vysvětluje Denise, podle které byla nynější obnova manželského slibu spíš oslavou pro ty, kteří je podpořili: „I díky nim jsme to všechno zvládly.“

Co tomu říkáte? Jsou to hezké nevěsty?

Reklama

Načítám