Článek
Postup
Krok 1: Nejprve si připravte cukrový sirup: cukr smíchejte s vodou, přiveďte k varu a cca dvě minuty povařte. Nechte vychladnout. Citron a grepy vymačkejte, měli byste získat přibližně 200 ml džusu, prolijte sítem a smíchejte se sirupem a 100 ml sektu (použili jsme demi sec).
INSPIRACE NA LETNÍ OSVĚŽENÍ
Krok 2: Bílky vyšlehejte do sněhu a opatrně do něj vmíchejte citrusovou směs. Hmotu na několik hodin, ideálně přes noc, zamrazte. Během prvních čtyř hodin mrazení každých 30 minut zamíchejte.
Krok 3: Do každé sklenice vložte kopeček grepového sorbetu, zalijte zbylým sektem (na osm porcí vám budou bohatě stačit dvě láhve po 750 ml) a okamžitě podávejte.
Lehounký citrusový sorbet si s polosuchým sektem perfektně rozumí
Umíte si představit něco ještě více osvěžujícího, než je kombinace citrusového sorbetu a ledově vychlazeného šumivého vína?