Hlavní obsah
5,0
(4)
Foto: Rotkäppchen

Foto: Rotkäppchen

Citrusový sorbet se v dobrých restauracích většinou podává na podporu trávení mezi jednotlivými chody. Když ho navíc doplníte dobře vychlazeným sektem, vznikne záležitost tak osvěžující (a přitom elegantní), že hosté už nebudou chtít nic jiného.

30 min.
Příprava
2 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
8 porcí
  • 200 g cukru krupice
  • 1 ks citronu
  • 3 ks grapefruitu
  • 2 láhve šumivého vína
  • 2 ks bílku
  • 200 ml vody
Článek

Postup

01.

Nejprve si připravte cukrový sirup: cukr smíchejte s vodou, přiveďte k varu a cca dvě minuty povařte. Nechte vychladnout. Citron a grepy vymačkejte, měli byste získat přibližně 200 ml džusu, prolijte sítem a smíchejte se sirupem a 100 ml sektu (použili jsme demi sec).

02.

Bílky vyšlehejte do sněhu a opatrně do něj vmíchejte citrusovou směs. Hmotu na několik hodin, ideálně přes noc, zamrazte. Během prvních čtyř hodin mrazení každých 30 minut zamíchejte.

03.

Do každé sklenice vložte kopeček grepového sorbetu, zalijte zbylým sektem (na osm porcí vám budou bohatě stačit dvě láhve po 750 ml) a okamžitě podávejte.

Foto: Rotkäppchen

Lehounký citrusový sorbet si s polosuchým sektem perfektně rozumíFoto: Rotkäppchen

Umíte si představit něco ještě více osvěžujícího, než je kombinace citrusového sorbetu a ledově vychlazeného šumivého vína?

Reklama

Související témata:

Načítám