Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Cokoli z listového těsta má tu výhodu, že je to velmi rychle hotové. V našem případě tomu nebude jinak a uvidíte, že si pochutnáte nejen vy, ale i celá rodina!

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 200 g listového těsta
    1
  • 1 hrst hladké mouky
    1
  • 1 ks kaki
  • 1 ks broskví
  • 1 lžíce hnědého cukru
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Listové těsto, které máte vyzkoušené, že při pečení dobře listuje (nabude do výšky), rozválejte na pomoučněné pracovní ploše na plát silný asi 3 mm. Ten rádýlkém rozkrojte na 4 stejně velké části a doprostřed každé položte na plátky nakrájené očištěné ovoce.

02.

Posypte trochou hnědého nebo třtinového krupicového cukru a vložte do trouby vyhřáté na 190 stupňů. Upečeno máte za 12–15 minut.

Kaki můžete také použít do perníkového chlebíčku.

Související témata:

Načítám