Hlavní obsah

Padají vám vlasy? Tyhle dvě metody vám znovu dopřejí bujnou hřívu!

Foto: Profimedia

Padají vám příliš vlasy? Zkuste některou z metod, kterou nyní dermatologie nabízíFoto: Profimedia

Reklama

Padají vám vlasy? Vytváří se lysá kolečka nebo byste prostě a jednoduše chtěly kštici bujnější a zdravější? Máme pro vás hned dvě řešení, díky kterým se za tři měsíce můžete těšit z výsledku.

Článek

Na dvě metody, které vám přiblížíme, jsou velmi pozitivní ohlasy nejen u obyčejných smrtelníků, ale i ve světě showbyznysu. Ostatně ani celebrity, jako je Linda Evangelista, Demi Moore či třeba Angelina Jolie se netají tím, že takovou mezoterapií nebo plazmaterapií krásu svých vlasů podporují.

Pro koho?

U obou metod můžete očekávat velmi dobré výsledky. Bohužel si je ale musíte zaplatit „ze svého". Pojišťovna vám hradí jen konzultační návštěvu u smluvního dermatologa, která je klíčová, než vůbec přistoupíte k onomu či onomu řešení.

„Dermatolog musí určit, zda za vypadáváním vlasů – alopecií – nestojí nějaké autoimunitní či celkové onemocnění, kvůli němuž by bylo zapotřebí zvolit jinou léčbu,“ vysvětluje důvod MUDr. Markéta Majerová, hlavní dermatoložka z Medicom Clinic.

Ošetření vám dermatolog při vstupní prohlídce rozmluví, i pakliže vám není 18 let, jste těhotná, kojíte, máte aktuálně léčené nádorové onemocnění nebo onemocnění lymfy, kardiostimulátor nebo nezaléčenou infekční chorobu. Lékaře proto se svou anamnézou velmi důkladně seznamte.

Nyní si již pojďme metody přiblížit...

Foto: Profimedia

Začali jste ztrácet vlasy víc, než je běžné? Nejdříve je nutné zjistit příčinuFoto: Profimedia

Mezoterapie: Výživný koktejl do postižených míst

Proto, aby vlasy mohly růst, potřebují se nasytit kvalitními látkami. Stěžejní jsou pro ně vitaminy, aminokyseliny, minerály, biomimetické peptidy, koenzymy a látky, které aktivují kolagen ve vlasech. A právě ty se tenkými jehličkami aplikují přímo ke zdroji – do vlasových papil. Zásobená buňka živinami pak automaticky opět nastartuje proces růstu.

„Ošetření se provádí na lůžku. Můžete u něj klidně relaxovat. Neucítíte totiž ani jemné vpichy, protože se před ošetřením místo lokálně znecitliví,“ říká MUDr. Markéta Majerová. Pro výrazný efekt je třeba čtyř až deseti ošetření v rozestupu dvou týdnů a zaplatíte si částku okolo 1500 korun za jednu aplikaci.

Plazmaterapie: Vlastní destičky a růstové faktory

Možná jste v souvislosti s plazmaterapií zahlédly fotografie celebrit (Kim Kardashian, JLo aj.), se zakrvácenou tváří, kdy se pomocí injekčně vpravené plazmy do kůže vypíná pleť (už jsme vás o tom jednou informovali v článku Mladší díky pár kapkám vlastní krve). Obdobně to funguje i s vlasy.

Plazma bohatá na trombocyty, bílé krvinky, růstové faktory a kmenové buňky podpoří přirozené procesy růstu vlasů dokonce i z folikul, které už nový impulz k růstu po posledním vypadnutí vlasu nedostaly.

Bezbolestnost je tu také zaručena znecitlivěním. Navíc tu máte bonus v podobě nulových rizik. „Metoda (A-PRP) využívá přirozených vlastností lidského těla. Výsledný přípravek je váš biologický materiál připravený z vlastních buněk, ke kterému nejsou přidána žádná aditiva. Ošetření tedy neprovází nežádoucí reakce,“ říká MUDr. Ilona Gutwaldová z Polikliniky I. P. Pavlova.

To, jak moc první ošetření zafunguje, je individuální. Většinou ale prý stačí jen tři až čtyři ošetření v třítýdenních až měsíčních rozestupech. Za jedno si zaplatíte 3500 korun.

Foto: Profimedia

Věřte tomu, že i vy můžete mít zase bujnou hřívu. Samo to ale asi nepůjde...Foto: Profimedia

A co potom?

Poté, co podstoupíte sérii ošetření, se doporučuje opakování asi jedné dávky k udržení napraveného stavu zhruba jednou ročně. A pak je to samozřejmě na vás a na tom, jak se o své nově nabyté vlasy budete starat doma. „V první řadě je důležité omezit agresivní přípravky obsahující chemické látky. Doporučuji použít kosmetiku s přírodními oleji, například s Tea tree. Olej australského čajovníku působí přirozeně antisepticky, dezinfikuje a zklidňuje pokožku hlavy,” dodává Iveta Dytrtová z kosmetické firmy Paul Mitchell.

Co na to říkáte?

Reklama

Související témata:
Nárůst
Kmenové buňky

Načítám