Hlavní obsah

„Padá" na vás podzim? Máme rady pro osamocené i smutné!

Foto: isifa

Nesvádějte špatnou náladu na počasí! Úsměv sluší každému, snažte se vy sami k němu najít důvodFoto: isifa

Reklama

Nenechte na sebe dopadnout podzimní splíny či deprese. Mějte plán! Využijte pošmourný čas k novým zážitkům, které vám rozjasní duši. To přece není od věci, ne?

Článek

Nehledejte důvody, proč propadáte chmurám. Snažte se najít způsoby, jak mít radost, i když má pěkné teplé počasí dávno odpočinek. Najděte si cokoli, co vás bude bavit, naplňovat a v čem uvidíte i své vlastní pokroky. Zkusíme vás trochu inspirovat...

Družte se, ať nejste sami

Brečíte nad rozchodem nebo zkrátka nad svým životem singles? Pche, ztráta času! Hledejte partnera všude, kde je k tomu příležitost: třeba i na netu. „Portály dnes nabízejí nejen seznámení s partnerem, ale najít tam můžete i nové přátele a lidi naladěné na stejnou notu,“ vysvětluje Martina Horáková z jednoho ze seznamovacích portálů. Vždyť, kdo říká, že se z kamaráda nemůžet vyklubat třeba i něco víc?

Učte se novým věcem

Podzim je jedno z nejlepších období na to, abyste se po večerech, kdy se nedá být venku, něco naučili. Zkusit můžete třeba kurz lezení na umělé stěně, vyrábění keramiky, lekce horké jógy či tance nebo kruhového tréninku na spálení přebytečných kalorií. Uvidíte, jak vás pokroky, nové zkušenosti, ale i lidé nabijí pozitivní energií. A seznámit se s někým novým je právě nejlepší při pravidelných společných setkáních!

Foto: thinkstock

Pohyb může být pro vás jedním ze způsobů, jak si dělat radostFoto: thinkstock

Bavte se i organizováním

Objevte zajímavý bar, kupte si lístky do divadla, navštivte koncert oblíbené kapely nebo jděte do kina. Pokud nikdo z vašich přátel není po ruce, nebojte se být sami se sebou. A nebo oprašte stará přátelství – proč byste si nemohli popovídat i po letech? Nebojte se také uspořádat tematický večírek, dámskou jízdu... Buďte jednoduše trochu aktivní...

Zamilujte se do vaření

Je vědecky dokázáno, že konzumace jídel, která vám chutnají, může stimulovat uvolňování látek zvaných beta-endorfiny. Ty pozitivně ovlivňují vaši náladu.Pozitivní pocity si můžete navodit ale i přípravou jídel! Proč byste se nemohli naučit vařit něco nového, vyzkoušet postupně neznámé recepty, ale i suroviny či koření. A nezapomeňte si to servírovat pěkně barevně – co lahodí oku, dělá dobře i duši.

Foto: thinkstock

Vaření je pro někoho povinnost, ale může to být i zábava. Co říkáte?Foto: thinkstock

Hýbejte se

Je vám jistě známo, že během sportování se do těla uvolňuje takzvaný hormon štěstí, endorfin, který navozuje dobrou náladu. Proč si ho nedopřát? Nemusíte přece cvičit jen kvůli tomu, abyste dobře vypadali – vždyť to je někdy přece dost únavné! Ale cvičte pro odreagování od starostí, pro vyčištění hlavy, ale také proto, že si budete dělat jen „něco svého a pro sebe". Pokud ani nic lehkého nedáte, radí MUDr. Anežka Ticháčková z Fakultní nemocnice Olomouc jako prevenci podzimních splínů alespoň minimální fyzikou aktivitu: „Choďte na procházky!“ A že nemáte s kým? Co si tahle pořídit pejska z útulku?

Hýčkejte se podle vašich představ

Bez příjemně stráveného volného času se na podzim jednoduše neobejdete. Proč byste se nemohli přihlásit do knihovny, abyste do sebe nasoukali trochu kultury a rozhledu? Z televizních seriálů se totiž blbne! Nebuďte líní se vystavovat novým zážitkům – zkuste saunování, kryosaunu, řízenou degustaci vín anebo třeba čokoládovou masáž. Na výběr toho máte spoustu...

Udělejte jednoduše cokoli, ať je vám líp. Cestu si ale musíte najít sami! Co vy na to?

Reklama

Související témata:

Načítám