Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Palačinky miluje prostě každý. A co když je zkombinujete s kuřecím masem a s žampiony? Vzniknou měšce!

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Náplň
  • 2 stonky jarní cibulky
  • 1 špetka pepře
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 lžíce oleje
  • 8 ks žampionů
  • 1 ks cibule
  • 200 g kuřecích prsou
Těsto na palačinky
  • 150 g hladké mouky
    1
  • 300 ml mléka
    7
  • 1 špetka soli
  • 1 ks vejce
    3
  • 2 lžíce oleje
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Do misky nalijte mléko, rozklepněte do něj vajíčko a důkladně rozkvedlejte. Přisypte mouku, přidejte špetku soli a máte hotovo. Rozpalte palačinkovou pánev, kápněte na ni trochu oleje, přejeďte papírovým ubrouskem a smažte.

02.

Na pánvi rozpalte trochu oleje, zpěňte na něm nakrájenou cibuli, přidejte kuřecí maso a pokrájené žampiony, osolte, opepřete a asi 6 minut restujte, až bude všechno měkké a hotové.

03.

Doprostřed palačinky dejte asi dvě lžíce směsi, z palačinky vytvořte měšec a zavažte jej kouskem natě z cibulky. Vypadá to efektně a ještě lépe to chutná.

Také děláte palačinky na slano?

Související témata:

Načítám