Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Kuřecí maso si velmi rozumí s nasládlými omáčkami. Jestli máte tuto kombinaci rádi, pak rozhodně vyzkoušejte kuřecí paličky se švestkovou omáčkou!

15 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 8 ks kuřecích paliček
  • 8 ks švestek
  • 2 ks šalotky
  • 2 lžíce švestkových povidel
  • 2 lžíce portského vína
    12
  • 2 lžičky balzamikového octa
    12
  • 200 ml drůbežího vývaru
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 3 lžíce smetany na vaření 12%
    7
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
    7
  • 4 ks pečiva
    1
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Paličky omyjte, osušte a dejte do misky spolu s marinádou z oleje, jedné lžíce povidel, soli a pepře.

02.

Šalotky nakrájejte najemno, švestky omyjte, vypeckujte a nakrájejte na malé kostičky. V malém hrnci rozpusťte máslo a dejte na něj zvolna opékat šalotku. Asi po minutě přidejte švestky a počkejte, dokud nepustí šťávu. Zalejte je portským vínem a balzamikovým octem a nechte probublávat, dokud se nevyvaří alkohol.

03.

Pak přidejte druhou lžíci povidel a vývar a omáčku zredukujte na půlku. Omáčku rozmixujte, zjemněte smetanou, osolte a opepřete.

04.

Kuřecí paličky zprudka opečte ze všech stran, dejte do pekáčku, zalejte připravenou omáčkou a dejte péct na 25 minut na 180 stupňů. Podávejte s čerstvým pečivem.

Související témata:

Načítám