Hlavní obsah

Paličky se švestkovou omáčkou

Hodnocení:
(3)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
45 minut
Náročnost
nízká

Kuřecí maso si velmi rozumí s nasládlými omáčkami. Jestli máte tuto kombinaci rádi, pak rozhodně vyzkoušejte kuřecí paličky se švestkovou omáčkou!

Ingredience pro:
4 porce
  • 8 kuřecích paliček
  • 8 švestek
  • 2 šalotky
  • 2 lžíce švestkových povidel
  • 2 lžíce portského vína
  • 2 lžičky balzamikového octa
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • sůl
  • pepř
  • 3 lžíce smetany na vaření 12%
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • pečivo
Článek

Postup

Krok 1: Paličky omyjte, osušte a dejte do misky spolu s marinádou z oleje, jedné lžíce povidel, soli a pepře.

Krok 2: Šalotky nakrájejte najemno, švestky omyjte, vypeckujte a nakrájejte na malé kostičky. V malém hrnci rozpusťte máslo a dejte na něj zvolna opékat šalotku. Asi po minutě přidejte švestky a počkejte, dokud nepustí šťávu. Zalejte je portským vínem a balzamikovým octem a nechte probublávat, dokud se nevyvaří alkohol.

Krok 3: Pak přidejte druhou lžíci povidel a vývar a omáčku zredukujte na půlku. Omáčku rozmixujte, zjemněte smetanou, osolte a opepřete.

Krok 4: Kuřecí paličky zprudka opečte ze všech stran, dejte do pekáčku, zalejte připravenou omáčkou a dejte péct na 25 minut na 180 stupňů. Podávejte s čerstvým pečivem.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek