Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Řezy z kakakového piškotového těsta s pařížskou šlehačkou a vanilkovým krémem můžete udělat i do kulaté formy jako dort.

25 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
  • 5 ks vejce
    3
  • 5 lžic cukru krupice
  • 2 lžíce oleje
  • 6 lžic polohrubé mouky
    1
  • 1 lžíce kakaa
  • 1 špetka soli
  • 500 ml pařížské šlehačky
    7
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
    1
  • 6 lžic vaječného likéru
    3
    7
  • 2 ks ztužovače šlehačky
  • 2 kelímky pařížské šlehačky
    7
  • 1/2 ks vanilkového pudinku bez vaření
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • 1/2 tabulky hořké čokolády
    7
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Oddělte žloutky od bílků. Žloutky ušlehejte s cukrem do husté světlé pěny, zašlehejte postupně olej, lehce vmíchejte mouku promíchanou s práškem do pečiva, kakaem a špetkou soli a nakonec zapracujte zlehka tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřete na vymazaný a vysypaný plech a v předehřáté troubě upečte. 

02.

Smetanu ušlehejte s pudinkovým práškem a vanilkovým cukrem dohusta. Vychladlý korpus pokapejte polovinou vaječného koňaku nebo rumem, potřete pudinkovým krémem, pak pařížskou šlehačkou ušlehanou se ztužovači a povrch ozdobte neochucenou šlehačkou. Pokapejte dle chuti zbývajícím vaječným koňakem a posypte čokoládou.

Načítám