Hlavní obsah
3,5
(96)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Zbylé těstoviny je škoda vyhodit a ohřívané nejsou chutné. Co s nimi? Přetvořte je na tuhle italskou verzi omelety. Se salátem poslouží jako rychlá teplá večeře, a protože je dobrá i studená, můžete ji sbalit do krabičky jako svačinu na výlet.

5 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g těstovin
  • 40 g parmazánu
  • 4 ks vejce
  • 80 ml smetany na vaření 12%
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžíce oleje
Článek

Postup

01.

Do větší mísy nastrouhejte sýr najemno. Rozklepněte k němu vejce, přidejte smetanu, osolte (solte opatrně, sýr je dost slaný) a přidejte špetku čerstvě mletého pepře. Řádně promíchejte.

02.

K vaječné směsi přidejte těstoviny a znovu promíchejte tak, aby se všechny nudle ve směsi obalily. Rozehřejte na velké pánvi olej na středně vysokou teplotu a vyklopte do ní těstoviny. Roztáhněte je na celou pánev a nechte opékat asi pět minut, mezitím si rozpalte gril.

03.

Po pěti minutách přesuňte pánev pod gril a nechte zapéct, až povrch zezlátne – bude to trvat asi deset minut. Podávejte nakrájené na trojúhelníčky a s čerstvým salátem – pasta friattata je chutná teplá i studená.

Moje tipy: Tohle je recept na nejjednodušší verzi. Podle stavu lednice a své chuti ho můžete obměňovat podle libosti. Přidejte třeba nadrobno nakrájené uzené, kostičky papriky nebo sušená rajčata (či malou hrst čerstvých třešňových rajčátek). Výborně se hodí i zelený hrášek (mrazený nejdřív na sítu prolijte vroucí vodou) nebo kukuřice a experimentovat můžete i s bylinkami.

Nemáte-li pánev, která může jít pod gril, zvládnete to i na sporáku. Když je omeleta hotová ze spodní strany, nechte ji sklouznout na velký talíř a poté vraťte na pánev neupečenou stranou dolů – chce to ale trochu zručnosti a rychlosti a ideálně kuchyňské rukavice.

Co děláte se zbytky těstovin vy?

Reklama

Související témata:

Načítám