Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Hledáte přílohu k masu či sýru, co vašemu jídlu dodá na originalitě? Zkuste pečené brambory se zeleninou a s minimem práce vykouzlíte delikátní jídlo.

15 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks hermelínu
  • 6 ks brambor
  • 100 g sterilované baby karotky
  • 100 g sterilovaných fazolek
  • 150 g anglické slaniny
  • 1 lžička hrubé soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžička grilovacího koření
  • 2 lžíce olivového oleje
Článek

Postup

01.

Brambory důkladně omyjte, nakrájejte na kostičky, vložte do pekáčku, pokapejte olejem, posypte solí a promíchejte.

02.

Pekáček vložte do rozehřáté trouby a nechte brambory na 15 minut, při 180 stupních Celsia, předpéct. K nim poté přidejte karotku, fazolky a pokrájenou slaninu. Opět promíchejte a vraťte do trouby na dalších 20 minut.

03.

Zeleninu posypte pepřem, položte na ni hermelíny (posypané grilovacím kořením) a nechte je v troubě na 10 minut rozpéct. Můžete podávat! Pro koho je tato verze příliš suchá, může přidat zakysanou smetanu.

Podívejte se na naše další 3 tipy, jak připravit hermelín.

Reklama

Související témata:

Načítám