Hlavní obsah
3,6
(14)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Luxusní příloha, která dodá šmrnc každému jídlu? Co takhle kapustičky se slaninou!

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 800 g růžičkové kapusty
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • 100 g anglické slaniny
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Z kapustiček seřízněte košťály a sloupněte vrchní poškozené lístky. Rozpulte je a na plechu vyloženém pečicím papírem smíchejte s olejem, balzamikovým octem, solí (s tou opatrně, ve slanině je jí také dost), čerstvě mletým pepřem a slaninou nakrájenou na proužky. Nic se neděje, když některé lístky z růžiček odpadnou, jednoduše je přidejte ke zbytku, protože budou po upečení krásně křupavé.

02.

Pečte 20 až 30 minut (v polovině promíchejte) při 200 stupních Celsia, až kapustičky zkaramelizují, a podávejte k trhanému kuřecímu nebo jiným pečeným masům – kapustičky krásně nasáknou masovou šťávu.

Zachutnali vám kapustičky? Výborně, pusťte se i do dalších receptů s touto zeleninou, která je plná vitaminů.

Reklama

Související témata:

Načítám