Hlavní obsah

Pečené kapustičky se slaninou

Hodnocení:
(6)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Ani v listopadu se nemusíte vzdát dobré zeleniny za rozumnou cenu. A když ji navíc dobře připravíte, máte luxusní přílohu, která dodá šmrnc každému jídlu. Co takhle kapustičky se slaninou, dáte si?

Ingredience pro:
4 porce
  • 800 g růžičkové kapusty
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • 100 g anglické slaniny
  • sůl
  • pepř
Článek

Postup

Krok 1: Z kapustiček seřízněte košťály a sloupněte vrchní poškozené lístky. Rozpulte je a na plechu vyloženém pečicím papírem smíchejte s olejem, balzamikovým octem, solí (s tou opatrně, ve slanině je jí také dost), čerstvě mletým pepřem a slaninou nakrájenou na proužky. Nic se neděje, když některé lístky z růžiček odpadnou, jednoduše je přidejte ke zbytku, protože budou po upečení krásně křupavé.

Krok 2: Pečte 20 až 30 minut (v polovině promíchejte) při 200 stupních Celsia, až kapustičky zkaramelizují, a podávejte k trhanému kuřecímu nebo jiným pečeným masům – kapustičky krásně nasáknou masovou šťávu.

Zachutnali vám kapustičky? Výborně, pusťte se i do dalších receptů s touto zeleninou, která je plná vitaminů.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama