Hlavní obsah
3,1
(193)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Pro většinu ostřílených chatařů je kuře v remosce v podstatě základem jídelníčku. Vyzkoušejte ho i vy a pojďte vyladit božská jídla z jednoho hrnce!

10 min.
Příprava
1 hod., 10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks kuřecích čtvrtek
  • 3 g soli a pepře
  • 1 lžička koření
  • 650 g brambor
  • 2 ks cibule
  • 3 ks mrkve
  • 4 stroužky česneku
  • 1 nožička paprikové klobásy
Článek

Postup

01.

Kuře ze všech stran osolte a okořeňte - vystačíte si i s kupovanou směsí grilovacího koření.

Foto: Autorka

Moderní remosky mají nepřilnavý povrch, takže není téměř žádná práce s mytím nádobí, ale stejně dobře kuře upečete i v klasické hliníkové míseFoto: Autorka

02.

Zeleninu, brambory a klobásu nakrájené na plátky dejte do remosky, osolte, opepřete a případně také okořeňte. Pořádně promíchejte a na tuto směs rozložte stehna.

Foto: Autorka

No řekněte, komu chuť pečeného kuřete nepřipomene víkendy na chalupě?Foto: Autorka

03.

Podlijte trochou vody, přiklopte a pečte 60 až 90 minut doměkka. Během pečení remosku pokud možno neotvírejte, aby neunikalo teplo a pára.

Tip

Aby bylo kuře hezky rovnoměrně opečené, osvědčilo se dát ho do remosky nejprve kůží dolu a po půl hodině ho otočit. Doba pečení se tak může trochu prodloužit, protože z mísy unikne teplo, ale zato budete mít ze všech stran hezky opečenou kůrčičku.

Foto: Autorka

Díky pečení přílohy spolu s masem je zelenina parádně ochucená a šťáva bohatáFoto: Autorka

Za zapůjčení pečicího hrnce k focení děkujeme společnosti REMOSKA s.r.o.. 

Já pekla kuřecí čtvrtky, ale hodí se i stehna či paličky. Kuřecí prsa je nejlepší obalit do křupavého slaninového kabátku nebo jako v jambalaye  doplnit o klobásu.

Reklama

Načítám