Článek
Postup
01.
Troubu předehřejte na 180 °C. Do misky dejte všechny ingredience na dip, dobře promíchejte a nechte asi hodinu odležet v lednici.
02.
V hlubší míse důkladně promíchejte hořčici, olivový olej, pivo, rozmarýn, osolte a opepřete a touto směsí potřete plátky vepřové kýty.
03.
V pánvi rozehřejte slunečnicový olej a maso zprudka orestujte dozlatova. Potom vyjměte, dejte do ohnivzdorné nádoby a pečte v troubě přibližně deset minut.
04.
Mezitím nastrouhejte červenou řepu a mrkev a nakrouhejte zelí. V míse promíchejte na kousky natrhaný salát (použít můžete jakýkoliv – někdo má rád polníček, někdo hlávkový, jiný třeba mladé špenátové listy nebo dubáček), mrkev, řepu, zelí, citronovou šťávu a sůl. Maso podávejte s čerstvým salátem a dipem.
Máte rádi pečené maso jen s křupavým salátem, nebo se bez brambor či knedlíků neobejdete?