Hlavní obsah

Pečený králík s fenyklem

Hodnocení:
(2)
Foto: David Háva
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
1 hodina
Náročnost
nízká

Není nic jednoduššího – kus kvalitního masa, hodně zeleniny, bylinky a šup s tím do trouby. Za chvilku už se kuchyní line fantastická vůně. Máte chuť na králíka?

Ingredience pro:
4 porce
  • 4 vykostěná králičí stehna
  • 1 čerstvý fenykl
  • 2 cibule
  • 100 g špeku
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • olej
Článek

Postup

Krok 1: Vykostěná králičí stehna osolte a opepřete. Vložte je do olejem vymazaného pekáčku.

Krok 2: Fenykl nakrájejte na plátky, cibuli oloupejte a nakrájejte na čtvrtinky. Zeleninu rozmístěte kolem masa. Na maso rozložte plátky špeku. Hořčici promíchejte s trochou vody a nalijte ji na maso a zeleninu.

Krok 3: Králíka pečte asi hodinku, v průběhu pečení ho přelévejte výpekem.

Tip: Přidejte do pekáčku ještě dvě přepůlené palice česneku. Po upečení z ní jen opatrně vymáčkněte stroužky a promíchejte se zbylou zeleninou.

Vyzkoušejte i naše další tři tipy jak na králíka.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek