Hlavní obsah

Penis: Proč z něj muži šílí?!

Foto: Thinkstock

Penis nenechává muže v kliduFoto: Thinkstock

Reklama

Nejčastější délka je necelých 13 centimetrů, běžný průměr má okolo tří centimetrů. O čem je řeč? O penisu, o té chloubě mužů! Buď jsou na svůj penis pyšní, nebo se jeho velikostí trápí. A přitom ženy rozměry jejich „náčiní“ zas tak moc nezajímají! Proč to tedy muži tolik řeší? A co jsou ochotni pro zvětšení svého „nejlepšího kamaráda“ podstoupit? Zjišťovali jsme to!

Článek

Když jsou muži ještě děti, mluvíme o penisu jako o pindíkovi, frantíkovi nebo camprlíkovi. Chraň vás ale ruka Páně označit těmito slovy mužskou chloubu v dospělosti! To už to bývá spíš klacek, kolík, prostě něco velkého, co vám ukáže sedmý div světa! Jak ale vypadá průměrný penis ve skutečnosti? Z mezinárodního kongresu o sexuální medicíně, který se konal v roce 2003 v Istanbulu, vzešlo, že průměrná délka penisu v erekci činí 12,55 centimetrů. A pokud se bavíme o tloušťce, tak běžný průměr má něco kolem 2,5 centimetru.

Po „gigantovi“ touží muži, ženy ne!

A to jsou podle sexuologa Petra Weisse čísla, která ženám ke štěstí bohatě stačí. „Zaprvé má průměrná pochva délku deset centimetrů, takže průměrný penis ji bez problému zaplní. A také je nejvíce citlivá ve své první třetině, takže tedy asi v prvních třech centimetrech,“ vysvětluje Petr Weiss. A zapravdu mu dává i 84 procent žen, které tvrdí, že délka penisu v jejich vzrušivosti a sexuálním prožitku nehraje významnou roli (velké „náčiní" je spíše na překážku, sex více bolí). „Většina žen je totiž vzrušivá především klitoridálně, tedy orgasmu dosahuje drážděním klitorisu. Jen asi 13 procent českých žen je vaginálně vzrušivých,“ dodává Petr Weiss.

Komplex malého penisu

Přesto jsou ale muži na svůj penis a jeho velikost velmi hákliví. „Muži pokládají penis za symbol svého mužství a je pravda, že hodně mužů má se svým mužstvím problém. Je to ale spíš problém psychologický než fyzický,“ říká Petr Weiss. A taky za to podle něj může tak trochu „optický klam“. Podle Weisse se totiž většina mužů na svůj úd dívá seshora, kdežto na penisy druhých mužů kouká zepředu. „A zepředu vypadá penis rozhodně větší než seshora,“ upřesňuje Petr Weiss.

Nespokojenost s velikostí penisu má tak už i svůj medicínský název. Jde o „komplex malého penisu“ a v drtivé většině jím trpí muži, jejichž penis dosahuje zcela normálních hodnot. „Skutečná vývojová vada, takzvaný mikro penis, který má velikost dětského malíčku, je totiž velmi ojedinělá,“ tvrdí Petr Weiss.

Jak ho zvětšit?

Tak jako ženy utrácí za zázračné hubnoucí pilulky či stroje, muži investují do „zaručených“ prostředků na zvětšení penisu. Vycpávky (podobné podprsenkám push-up), které si muži mohou vložit do kalhot a minimálně než se svlečou působí dojmem vyvinutého samce, jsou ve srovnání s nimi jen dětská hračka.

K dostání jsou nejrůznější krémy, pilule a potravinové doplňky. Sehnat se dají i různá závaží či vakuové strojky, které slibují mnohdy zvětšení až o několik centimetrů. Odborníci se ale shodují, že se jedná o podvod. Efekt není buď žádný, nebo maximálně dočasný.

Muže touha po velkém penisu dohnala i pod skalpely plastických chirurgů. Existuje hned několik způsobů, jak penis chirurgicky zvětšit, tedy především zvětšit jeho obvod. Bohužel dost často tyto zákroky doprovázejí různé komplikace, následné problémy při milování a o estetických defektech nemluvě. Co všechno jsou muži ochotni podstoupit na klinikách plastické medicíny, si můžete přečíst v článku Muži nás klamou. Falešnými těly!.

Co tedy říci na závěr? Mužnost nemá s délkou penisu nic společného a kdo jiný než my ženy bychom to měly našim protějškům říct. A stejně tak bychom jim měly dávat najevo, jak velkou slast a potěšení nám ten jejich „poklad“ způsobuje. I odborníci se totiž shodují, že chytrá žena muže dokonale ujistí, ta méně chytrá ho bohužel spíš znejistí!

Co si o tom myslíte vy? Kolik centimetrů je podle vás „tak akorát“? Dá se i s malým kašpárkem zahrát velké divadlo? Podělte se s námi o své názory a zkušenosti v diskusi pod článkem.

Reklama

Související témata:

Načítám