Hlavní obsah
Foto: archiv redakce

Foto: archiv redakce

Co by to bylo za steak bez pořádné dávky pepře. Jak udělat maso tak, aby dominantní chuť koření byl opravdu jen pepř? Poradíme!

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks hovězího steaku
  • 1 lžíce pepře barevného mletého
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 10 g česnekové soli
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 50 g špeku
Neobsahuje alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Pepř smíchejte s kmínem a steaky touto směsí z obou stran okořeňte. Nechte je hodinu odpočinout, a poté pokapejte olivovým olejem. Rozehřejte lávový kámen, na který dejte špek, aby pustil tuk, a steaky grilujte do požadované propečenosti. Osolte a podávejte se zeleninovou oblohou, pečivem a oblíbenými omáčkami.

Související témata:

Načítám