Hlavní obsah

Pět účesů, které nevyjdou nikdy z módy

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnohé slavné ženy mají v oblibě jeden střih, ke kterému se rády vracejí. Nebojí se radikálních změn, ale netrvá dlouho a na červeném koberci se brzy zase předvádějí ve svém charakteristickém looku. Které účesy jsou sázka na jistotu a nikdy nevyjdou z módy? Inspirujte se u celebrit.

Článek

Vlasové trendy přicházejí a odcházejí, ale některé jistoty zůstávají. Zkuste i vy změnu a pořiďte si „vlivný účes“. Vybavíte si například sestřih na Rachel podle jedné z hlavních postav seriálu Přátelé (1994–2004), který v 90. letech kopírovaly miliony žen po celém světě?

Polodlouhý ležérní střih

Délka sahající pod klíční kosti je velmi ženská a tak akorát. Ví to i Jennifer Aniston (51), která má bonus navíc – vlasy vlnité od přírody. Po rozchodu s Bradem Pittem (56) si nechala kštici zkrátit na mikádo a experimentovala s barvou, až se nakonec vrátila k tomu, co jí sluší nejvíc: polodlouhé melírované vlasy, které jí krásně rámují obličej. Pokud trváte na délce s lehce „plážovým“ nádechem, pak je právě toto účes vhodný pro každý obličej i věk.

Foto: Profimedia.cz

Herečka Jennifer Aniston si na složité účesy nepotrpí, ale na vlasech si dává hodně záležetFoto: Profimedia.cz

Vlasy na kluka

Toužíte po nadčasové klasice? Vlasy zkraťte a pořiďte si sofistikovaný sestřih „na kluka“, stejně jako to udělala herečka Michelle Williams (39) – omladí vás to. Pro takzvaný pixie cut jsou typické krátké vlasy po stranách a delší na temeni hlavy, ale existují samozřejmě i další varianty. Tenhle účesový refresh však není vhodný pro každou ženu, podstatná je struktura kštice – vyhráno mají majitelky hustých rovných nebo vlnitých vlasů. Roli hraje také tvar obličeje a hlavy. Podívejte se, co sluší krátkovláskám a jak se mají líčit.

Foto: Profimedia.cz

Michelle Williams je jedna z mála hereček s krátkým účesemFoto: Profimedia.cz

Šik mikádo

Mikádo (někdy se mu říká bob) si ženy zamilovaly ve 20. letech minulého století. Jeho základem jsou vlasy stejné délky, které kadeřníci zastřihují nejčastěji u brady, ale existují další obměny. Délka může končit také pod ušima a hezky vypadá střih i s ofinou nebo patkou na stranu. Delší varianta mikáda se nazývá long bob čili lob a oblíbenému, zpravidla delšímu zvlněnému mikádu se říkává wob (= wavy lob či bob). Všechny druhy mikáda se snadno udržují a můžete je upravovat na různé způsoby. K populárnímu krátkému účesu se ráda vrací také herečka Cameron Diaz (47) – s pěšinkou na stranu se skvěle hodí k širšímu a kulatému obličeji.

Foto: Profimedia.cz

Herečka Cameron Diaz ví, co jí sluší: krátké mikádo česané na stranu je pro její obličej ideálníFoto: Profimedia.cz

Hustá ofina

Supermodelka Naomi Campbell (49) má v oblibě kštici pořádně dlouhou. Nebojí se změn a frizuru ráda zpestří krátce zastřiženými vlasy na čele. Oblíbená hustá ofina s delšími prameny po stranách je ideální, pokud máte kulatější obličej, a vypadá úžasně, když si k ní učešete ohon nebo drdol. Jaká ofina vám bude slušet?

Foto: Profimedia.cz

Naomi Campbell vsadila na sexy ofinu, která zvýrazňuje její krásný obličejFoto: Profimedia.cz

Elegantní pěšinka uprostřed

Tento styl sluší dlouhým a rovným vlasům. Již před několika lety se pro něj rozhodla herečka Gwyneth Paltrow (47) – ví totiž, že je to klasika, která nikdy nezestárne. S pěšinkou uprostřed ohromíte i v případě, že máte kratší nebo vlnité vlasy.

Foto: Profimedia.cz

Gwyneth Paltrow si potrpí na dlouhé vlasy s pěšinkou uprostředFoto: Profimedia.cz

Inspirujte se u slavných krásek, jak se dá nosit nadčasový sestřih: Kultovní mikádo 5× jinak! 

Reklama

Načítám