Hlavní obsah

Trendy vlasy 2020: Na jaké barvy a střihy vsadit letos?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stejně jako oblečení, i vlasy podléhají trendům. Zmapovali jsme pro vás ty nej střihy, barvy i styling, které pofrčí v roce 2020. A zeptali těch nejpovolanějších – kadeřníků.

Článek

Zrcadlo, zrcadlo, jaké vlasové trendy budou vládnout roku 2020? Prim budou hrát opět kontrasty: extravagance vs. přirozenost, zářivé barvy z přehlídkových mol vs. barvy a střihy, které jsme skutečně ochotné nosit. Zeptali jsme se kadeřníků na jejich předpovědi, co bude letos v kurzu.

Drzé, odvážné i barevné

Nechť se vaše vlasy stanou vaším hlavním poznávacím znamením, máte-li na to. Čím originálnější kombinace, tím lepší. A to i v pastelových tónech. „Rok 2020 bude ve znamení netradičních kombinací barev, jako jsou třeba růžové tóny a hodně šedivé nebo zelené a modré odlesky. To ukazují světová mola a tyto trendy teď míří pomalu i k nám do Česka. Otázkou ale zůstává, kolik českých žen na to bude mít odvahu,“ říká kadeřník Honza Kořínek, majitel Hair studia Honza Kořínek. Jednu z nejoriginálnějších kombinací nosí v současnosti třeba zpěvačka Dua Lipa (24), troufly byste si?

Foto: Profimedia.cz

Zpěvačka Dua Lipa je příkladem, jak experimentovat a nosit na hlavě kontrast blond i černéFoto: Profimedia.cz

Přirozené přechody

I technika balayage se dočkala evoluce, a to jsme si mysleli, že přirozenější efekt barvení vytvořit nelze. „Největším hitem je momentálně barvicí technika lived-in color. Vychází z balayage, jen přirozeněji prosvětlí vlas v délce až do konečků,“ vysvětluje kadeřník Libor Smrž ze salonu Hair We Are. Odstín si můžete vybrat dle libosti, nemusí jít hned o blond. Klidně můžete mít délky prosvětlené světle hnědou a základ tmavý. Výhoda je, že barva vydrží krásná až šest měsíců.

Foto: Profimedia.cz

Velmi přirozeně, jako od sluníčka, nosí prosvětlené vlasy herečka Jessica Biel (37). Díky velmi pozvolnému přechodu odstínů nebudou odrosty účes kazit Foto: Profimedia.cz

Vrstvy pro objem

Co se týká střihů, tak tu budou dva zcela odlišné póly. „Buď vlasy zastřižené do stejné délky, rovné až takové ‚technické‘, a oproti tomu budou stát hodně sestříhané vlasy, které jsou rozevláté a v pohybu,“ říká Honza Kořínek. Pyšníte-li se dlouhými vlasy i okolo obličeje, zauvažujte nad sestřihnutím několika pramenů lemujících tvář, které budou končit u brady. Inspirujte se u Jennifer Aniston (50). „Dlouhým vlasům to opticky dodá větší objem,“ doplňuje Libor Smrž.

Foto: Profimedia.cz

Jennifer Aniston nosí sestříhané prameny, účesu to dodává vzdušnost a objemFoto: Profimedia.cz

Dokonalé mikádo

Ano, hádáte správně, mikádo se pořád drží v top trendech. „Velmi populární jsou rovná mikáda nad ramena, která jsou nově speciálně prostřižená v koncích, aby vlasy nebyly těžké a měly stále fresh look,“ radí Libor Smrž.

Foto: Profimedia.cz

Karlie Kloss (27) a její dokonalé mikádo těsně pod bradu. Můžete ho nosit vyfoukané dohladka, ale i navlněnéFoto: Profimedia.cz

Přerostlá ofina

„Jaro a léto opět přinese dorůstání na podzim ustřižených ofin, takže budeme tvarovat různé patky nebo dlouhé ofiny,“ odhaduje Honza Kořínek. Tahle fáze přerůstání je sice otravná, ale když účes navlníte a jemně rozcucháte jako blogerka Xenia Adonts (27), bude to vypadat, že ofinu jste si ustřihly takhle schválně.

Foto: Profimedia.cz

Ofinu si nechává přerůstat i světoznámá blogerka Xenia Adonts, nosí ji rozhrnutou téměř uprostřed Foto: Profimedia.cz

Boho vlnobití 

Vlny ve stylingu 2020 opět vítězí, ale snažte se o co nejpřirozenější efekt s rovnějšími konci. „Kulmou vytvoříte lehký plážový efekt a stylingovým přípravkem zvýrazněte jen konečky,“ říká Libor Smrž. Vlny musí působit přirozeně, žádné princeznovské lokýnky!

Foto: Profimedia.cz

Plážové vlny můžete odkoukat od modelky Rosie Huntington-Whiteley (32)Foto: Profimedia.cz

Ať vám neutečou ani trendy v módě na rok 2020: Pořiďte si nejmódnější boty sezony!

Reklama

Načítám