Hlavní obsah

Pevná prsa bez fitka? Tyhle cviky zvládnete doma a ani se u nich nezpotíte

Foto: nd3000, Shutterstock.com

Foto: nd3000, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každá žena chce mít krásný dekolt a hezky tvarované poprsí. A mnoho mužů se shodne na tom, že nezáleží ani tak na velikosti, jako na tvaru. Víme, jakými cviky získáte pevná ňadra, která vám přidají na sebevědomí!

Článek

Ženy se často dopouštějí velké chyby, že prsa posilují až příliš. Tím docílí pouze toho, že se prsní svaly zkrátí, což jim zakulatí záda. Základem pro pevné poprsí je přitom správné držení těla a dýchání.

Proti hrbení pomůže kniha i jógové pozice

Nejjednodušším způsobem, jak posílit držení těla, je položit si na hlavu tlustou knihu a několik minut se s ní procházet po bytě. Díky balancování se stažené svaly uvolní a zároveň posílí ty, které při každodenních činnostech zahálí.

Dalším způsobem je jedna z variant pozice kobry. Cvik začíná vleže na břiše, ruce rovně vzpažené s opřenými dlaněmi o sebe. Nárty leží na podložce. S nádechem zvedejte trup a natažené ruce do vzduchu. Nohy zůstávají na zemi. V poloze setrvejte několik vteřin a s výdechem vracejte tělo i paže dolů. Opakujte minimálně 3x.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Jednoduchý způsob, jak trénovat správné držení těla, je položit si knihu na hlavu. Balancování vás bude nutit stále sedět nebo stát rovněFoto: fizkes, Shutterstock.com

Plavání ve vodě i na suchu

Plavání je jedním z nejlepších sportů na prsní i zádové svaly. Není velkým překvapením, že právě plavecký styl „prsa“ je ze všech nejúčinnější. Zapojíte při něm všechny svaly, které vám zaručí krásnější poprsí. Pokud ale nemáte v blízkosti bazén, nezoufejte! „Zaplavat“ si můžete i bez vody: Postavte se čelem ke zdi a pevně se k ní přitiskněte. Zatněte prsní svaly a pomalu provádějte pohyby, jako byste plavali. Udělejte alespoň 100 temp.

Podobný efekt má i tlak proti zdi: Opět se postavte zpříma čelem proti zdi a opřete se o ni upaženýma rukama, dlaněmi ke zdi. Potom zatlačte celými pažemi silně proti zdi, jako byste ji chtěli posunout. V této poloze vydržte alespoň 10 vteřin a potom ruce uvolněte a protřepejte. Opakujte 10x.

Tlačit, napínat i protahovat

Způsobů, jak si vylepšit výstřih, je mnoho. A zdaleka ne vždy je dobré prsa jen posilovat. Naopak! Pomůže i protahování a napínání:

  • Dlaněmi proti sobě - Postavte nebo posaďte se rovně a dlaně před hrudníkem opřete o sebe. Ramena stáhněte dolů a břicho zpevněte. V této pozici jimi tlačte proti sobě, tak silně, jak jen dokážete po dobu asi 5 sekund. Poté povolte, vyklepejte ruce a znovu opakujte celkem 10x.
  • Lokty vzad - Postavte se zpříma a položte dlaně na kyčle, jakoby vám z polohy „ruce v bok“ sjely hodně nízko. Lokty míří do stran. Potom začněte plynulým, pomalým pohybem lokty posouvat za záda, kde se jimi pokuste dotknout. Prsní svaly takto napínejte asi 15 vteřin a potom zase vraťte zpět. Opakujte minimálně 5x.
  • Protažení v kleku - Klekněte si na kolena, nárty nechte volně protažené na podlaze. Předpažte a celé ruce a hlavu položte před sebe na zem. S čelem na zemi vydržte 1 minutu.
Foto: Luna Vandoorne, Shutterstock.com

Není nutné prsní svaly pořád jen posilovat. I některé protahovací pozice vám k pevnému poprsí pomohouFoto: Luna Vandoorne, Shutterstock.com

Ve dvou se to lépe táhne

Cvičení ve dvou může být zábavnější! Zapojte do svého tréninku kamarádku nebo partnera. Postavte se vedle sebe oba svým pravým bokem tak, že každý koukáte do opačného směru. Potom každý z vás zvedne svou pravou ruku do upažení (obě tak směřují před hrudník partnera) a pokrčí ji v lokti. V této poloze se vzájemně opřete o celé předloktí a tlačte proti sobě se zapojením prsních svalů po dobu jedné minuty. Potom si odpočiňte a ruce vyměňte.

Síla z přírody a posilující masáže

Kromě cvičení můžete vyzkoušet i další způsoby, jak svůj dekolt zpevnit. Asi nejjednodušší je střídání teplé a studené vody. Poté je ideální prsa masírovat nebo kartáčovat. Použít můžete i obyčejnou žínku, kterou prsa namasírujte směrem zezdola nahoru. Odvážnější můžou vyzkoušet i ledovou masáž pomocí kostek ledu. Stačí minutu v kuse masírovat krouživými pohyby a potom se pečlivě osušit. Vyzkoušet můžete i zábaly z různých bylinek, jako třeba směs chmelu obecného, měsíčku lékařského, meduňky a kontryhelu žlutozeleného, které zregenerují a osvěží pokožku.

Která z našich metod vás nejvíce zaujala a vyzkoušíte ji? Nebo zkusíte rovnou všechny? 

Načítám