Hlavní obsah

Pevné a krásně zformované paže? Naprostý základ je znát tyhle 3 cviky!

 

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro každou ženu, která chce vlastnit hezky zformované tělo, by mělo být naprostým základem posilování ramen a paží. Minimum, které musíte znát, jsou tyhle cviky!

Článek

Pokud chodíte pravidelně posilovat, ale zapomínáte na cviky, které více zatěžují paže, ramena, případně prsa (více v článku 4 cviky pro pevnější prsa! Navíc díky nim zeštíhlí i paže a bříško), děláte jednu z nejzásadnějších chyb. Právě ženy by se na horní část těla měly zaměřit více než na spodní, kterou mívají přirozeně silnější.

Horní část těla ale není jenom břicho. Naopak tomu se v jednotlivých trénincích stačí věnovat spíše méně, protože obvykle bývá dostatečně zatíženo při správném provádění komplexních cviků.

Aspoň malou cvičební jednotku určenou výhradně na paže a ramena, což jsou pro začátečníky a mírně pokročilé zhruba tři cviky, byste si měly dát alespoň dvakrát týdně. Jedná se totiž o malé svalové partie, které poměrně rychle regenerují. Proto jeden trénink během týdne by nemusel stačit.

Ve videu vám trenérka Eva Petrů z fitness Contours představí tři nejzákladnější cviky. Minimálně ze začátku si s nimi skvěle vystačíte!

Jste spokojené se vzhledem svých paží?

Reklama

Načítám