Hlavní obsah

Pikantní čočka s pečeným květákem

Hodnocení:
(11)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
1 hodina
Náročnost
nízká

Kdo hledá originální inspiraci z luštenin, je na správné adrese – uvařte si pikantní čočku s pečeným květákem!

Ingredience pro:
4 porce
Čočka
  • 200 g čočky
  • 1 cibule
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1/4 lžičky chilli
  • 1 lžička římského kmínu
  • 70 g rajčatového protlaku
  • sůl
  • pepř
Květák
  • 1 malý květák
  • olivový olej
  • sůl
  • 1 lžička kari
K podávání
  • 4 pšeničné tortilly
  • zakysaná smetana
  • čerstvý koriandr
Článek

Postup

Krok 1: Čočku (klidně den předem) namočte. Květák rozeberte na růžičky, osolte, okořeňte a bohatě zakapejte olivovým olejem. Pečte při 200 °C asi půl hodiny doměkka, během pečení jednou promíchejte.

Krok 2: Mezitím si připravte čočku: nakrájenou cibuli opečte na oleji, přidejte nasekaný česnek, chilli a římský kmín a nechte chvilku rozvonět. Přidejte scezenou čočku, rajský protlak a jeden a půl hrnku vody a povařte asi 25 minut do změknutí. Před koncem vaření osolte a případně přilejte vodu. Podávejte v tortille s pečeným květákem, čerstvým koriandrem a kysanou smetanou.

Zaujala vás tato neobvyklá kombinace a rádi experimentujete? Uvařte si pečený květák s kokosovou čočkou.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek