Hlavní obsah
3,4
(16)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Kdo hledá originální inspiraci z luštěnin, je na správné adrese – uvařte si pikantní čočku s pečeným květákem!

10 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Čočka
  • 200 g čočky
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1/4 lžičky chilli
  • 1 lžička celého římského kmínu
  • 70 g rajčatového protlaku
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
Květák
  • 1 ks květáku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička kari koření
K podávání
  • 4 ks pšeničných tortill
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 1 hrst čerstvého koriandru
Článek

Postup

01.

Čočku (klidně den předem) namočte. Květák rozeberte na růžičky, osolte, okořeňte a bohatě zakapejte olivovým olejem. Pečte při 200 °C asi půl hodiny doměkka, během pečení jednou promíchejte.

02.

Mezitím si připravte čočku: nakrájenou cibuli opečte na oleji, přidejte nasekaný česnek, chilli a římský kmín a nechte chvilku rozvonět. Přidejte scezenou čočku, rajský protlak a jeden a půl hrnku vody a povařte asi 25 minut do změknutí. Před koncem vaření osolte a případně přilejte vodu. Podávejte v tortille s pečeným květákem, čerstvým koriandrem a kysanou smetanou.

Zaujala vás tato neobvyklá kombinace a rádi experimentujete? Uvařte si pečený květák s kokosovou čočkou.

Reklama

Související témata:

Načítám