Hlavní obsah
4,3
(9)
Foto: David Háva

Foto: David Háva

Také jste slyšeli, že guláš chutná nejlépe druhý den? Jenže pro tenhle krůtí to až tak neplatí. Rozhodně bude totiž hrnec do večera prázdný!

25 min.
Příprava
1 hod., 10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 800 g krůtího masa
  • 1 ks červené papriky
  • 1 ks chilli papričky
  • 2 ks cibule
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžička mleté pálivé papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 100 g slaniny
  • 300 ml hovězího vývaru
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 stonek řapíkatého celeru
Článek

Postup

01.

Cibuli nasekejte nadrobno a slaninu nakrájejte na kostičky. V hrnci opečte slaninu do křupava. Pak ji vyjměte a ve výpeku opečte cibuli. Přidejte na kostičky nakrájené a osolené maso. Krátce opečte a zasypte kmínem, sladkou a pálivou paprikou. Vraťte do hrnce slaninu, vše dobře promíchejte a zalejte vývarem tak, aby se maso dusilo, a ne vařilo. Přidejte nakrájený řapíkatý celer, přiklopte a duste asi 40 minut.

02.

Pak přidejte na proužky nakrájenou červenou papriku, nasekanou chilli papričkou a dolejte podle potřeby vývarem. Guláš nechte ještě 10 minut probublávat. Nakonec podle chuti ještě osolte a opepřete.

Tip: Před koncem vaření můžete přidat ještě hrst nasekané petrželky.

Často se řeší, zda je lepší kuchař žena či muž, zjistit jak to doopravdy je, alespoň v případě guláše, můžete v našem dalším článku.

Reklama

Související témata:

Načítám