Hlavní obsah

Pikantní krůtí guláš

Hodnocení:
(0)
Foto: David Háva
Doba přípravy
25 minut
Doba vaření
1 hodina 10 minut
Náročnost
nízká

Také jste slyšeli, že guláš chutná nejlépe druhý den? Jenže pro tenhle krůtí to až tak neplatí. Rozhodně bude totiž hrnec do večera prázdný!

Ingredience pro:
6 porcí
  • 800 g krůtího masa
  • 1 červená paprika
  • 1 chilli paprička
  • 2 cibule
  • 1 lžíce sladké mleté papriky
  • 1 lžička mleté pálivé papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 100 g slaniny
  • vývar
  • sůl
  • pepř
  • 1 stonek řapíkatého celeru
Článek

Postup

Krok 1: Cibuli nasekejte nadrobno a slaninu nakrájejte na kostičky. V hrnci opečte slaninu do křupava. Pak ji vyjměte a ve výpeku opečte cibuli. Přidejte na kostičky nakrájené a osolené maso. Krátce opečte a zasypte kmínem, sladkou a pálivou paprikou. Vraťte do hrnce slaninu, vše dobře promíchejte a zalejte vývarem tak, aby se maso dusilo, a ne vařilo. Přidejte nakrájený řapíkatý celer, přiklopte a duste asi 40 minut.

Krok 2: Pak přidejte na proužky nakrájenou červenou papriku, nasekanou chilli papričkou a dolejte podle potřeby vývarem. Guláš nechte ještě 10 minut probublávat. Nakonec podle chuti ještě osolte a opepřete.

Tip: Před koncem vaření můžete přidat ještě hrst nasekané petrželky.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama