Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Mleté maso patří mezi klasiky všeho dobrého jídla. Zkuste i vy plněnou tortillu. Ochutnáte?

10 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
  • 3 ks tortilly
  • 700 g hovězího mletého masa
  • 1 ks cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 plechovka rajčat
  • 3 lžíce kečupu
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 ks sušenou feferonku
  • 6 plátků madeland
  • 1/2 dl oleje
Článek

Postup

01.

Najemno nakrájenou cibuli nechte na pánvi zesklovatět a přidejte na plátky nakrájený česnek. Po chvíli přidejte mleté maso, které míchejte, dokud nezhnědne.

Krok 2: Přidejte krájená rajčata s trochou šťávy, tu podle potřeby dolévejte. Jde o to, aby vám ve šťávě maso neplavalo. V této chvíli přidejte trochu kečupu (není to ale nutné), osolte a trochu opepřete. Na závěr přisypte nakrájenou, zrníček zbavenou feferonku. Výsledná směs by neměla být suchá, ale zase ne příliš vodnatá.

02.

Kukuřičné placky nahřejte na servírovacím talíři v mikrovlnné troubě, naneste na ně masovou směs, na tu položte dva plátky sýru a na minutku ještě vložte do mikrovlnky, aby se sýr pěkně roztekl. Dobrou chuť!

Hovězí maso vám nevoní? Nevadí, naplňte si quesadillu kuřecí směsí.

Související témata:

Načítám