Hlavní obsah

Tortilla s hovězím mletým masem

Hodnocení:
(0)
Foto: Mona Martinů
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
35 minut
Náročnost
nízká

Mleté maso patří mezi klasiky všeho dobrého jídla. Zkuste i vy plněnou tortillu. Ochutnáte?

Ingredience pro:
3 porce
  • 3 tortilly
  • 700 g hovězího mletého masa
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 plechovka krájených loupaných rajčat
  • kečup
  • sůl
  • pepř
  • 1 sušená feferonka
  • 6 plátků sýru Madeland
Článek

Postup

Krok 1: Najemno nakrájenou cibuli nechte na pánvi zesklovatět a přidejte na plátky nakrájený česnek. Po chvíli přidejte mleté maso, které míchejte, dokud nezhnědne.

Krok 2: Přidejte krájená rajčata s trochou šťávy, tu podle potřeby dolévejte. Jde o to, aby vám ve šťávě maso neplavalo. V této chvíli přidejte trochu kečupu (není to ale nutné), osolte a trochu opepřete. Na závěr přisypte nakrájenou, zrníček zbavenou feferonku. Výsledná směs by neměla být suchá, ale zase ne příliš vodnatá.

Krok 3: Kukuřičné placky nahřejte na servírovacím talíři v mikrovlnné troubě, naneste na ně masovou směs, na tu položte dva plátky sýru a na minutku ještě vložte do mikrovlnky, aby se sýr pěkně roztekl. Dobrou chuť!

Hovězí maso vám nevoní? Nevadí, naplňte si quesadillu kuřecí směsí.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.