Hlavní obsah

Tortilla s hovězím mletým masem

Hodnocení:
(0)
Foto: Mona Martinů
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
35 minut
Náročnost
nízká

Mleté maso patří mezi klasiky všeho dobrého jídla. Zkuste i vy plněnou tortillu. Ochutnáte?

Ingredience pro:
3 porce
  • 3 tortilly
  • 700 g hovězího mletého masa
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 plechovka krájených loupaných rajčat
  • kečup
  • sůl
  • pepř
  • 1 sušená feferonka
  • 6 plátků sýru Madeland
Článek

Postup

Krok 1: Najemno nakrájenou cibuli nechte na pánvi zesklovatět a přidejte na plátky nakrájený česnek. Po chvíli přidejte mleté maso, které míchejte, dokud nezhnědne.

Krok 2: Přidejte krájená rajčata s trochou šťávy, tu podle potřeby dolévejte. Jde o to, aby vám ve šťávě maso neplavalo. V této chvíli přidejte trochu kečupu (není to ale nutné), osolte a trochu opepřete. Na závěr přisypte nakrájenou, zrníček zbavenou feferonku. Výsledná směs by neměla být suchá, ale zase ne příliš vodnatá.

Krok 3: Kukuřičné placky nahřejte na servírovacím talíři v mikrovlnné troubě, naneste na ně masovou směs, na tu položte dva plátky sýru a na minutku ještě vložte do mikrovlnky, aby se sýr pěkně roztekl. Dobrou chuť!

Hovězí maso vám nevoní? Nevadí, naplňte si quesadillu kuřecí směsí.

ynezorPumanzeSaNyknalC