Hlavní obsah
2,8
(9)
Foto: Iceland

Foto: Iceland

Rozhodně si pochutnáte, a přitom vám vaření zabere méně než půlhodinku času. Pikantní špagety s rajčátky, česnekem a krevetami jsou plné letních chutí!

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g těstovin
  • 400 g krevet
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 ks červené cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 1 ks chilli papričky
  • 2 hrsti cherry rajčat
  • 1/2 plechovky krájených sterilovaných rajčat
  • 150 ml bílého vína
  • 1 lžíce másla
  • 1 ks limetky
  • 2 hrsti mixu listových salátů
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Těstoviny dejte vařit podle návodu na obalu a mezitím připravte omáčku. Na dostatečném množství olivového oleje zpěňte pokrájenou červenou cibulku, po chvilce přihoďte nasekaný česnek, chilli a rozpůlená cherry rajčátka. Nechte chvíli opékat, poté podlijte trochou vody a rajčátka rozmáčkněte vidličkou, aby pustila šťávu a trochu se rozvařila.

02.

Když se všechna tekutina odpaří, podlijte zeleninu bílým vínem a nechte jej opět vyvařit. Ke změklým rajčátkům přidejte i ta konzervovaná, trošku vody, krevety a nechte několik minut povařit, jen dokud nejsou krevety hotové (doba záleží na jejich velikosti).

03.

Na závěr zjemněte máslem, dochuťte limetkovou šťávu, solí, pepřem a vmíchejte uvařené špagety a čerstvé zelené lístky.

Pokud vám nějaké krevety zbudou, připravte si výbornou krevetovou pomazánku.

Reklama

Související témata:

Načítám