Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Sváteční pomazánka z krevet je jednoduchá a přitom luxusní!

10 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 lžíce bílého vína
  • 2 lžíce majonézy
  • 2 špetky soli
  • 400 g krevet
  • 1 plátek másla
  • 100 g čerstvého sýra (Philadelphia, Lučina, Buko)
  • 1 lžíce listové petržele
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžička citronové šťávy
Článek

Postup

01.

Očištěné syrové krevety osolte, opepřete a krátce orestujte na rozehřátém másle v pánvi. Asi po jedné minutě je podlijte bílým vínem, které nechte vyvařit. 

02.

Vychladlé krevety rozsekejte a v misce promíchejte s lučinou, majonézou a petrželkou. Dochuťte solí a pepřem a citronovou šťávou.

Reklama

Načítám