Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Sváteční pomazánka z krevet je jednoduchá a přitom luxusní!

10 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 lžíce bílého vína
    12
  • 2 lžíce majonézy
    3
  • 2 špetky soli
  • 400 g krevet
    2
  • 1 plátek másla
    7
  • 100 g čerstvého sýra (Philadelphia, Lučina, Buko)
    7
  • 1 lžíce listové petržele
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžička citronové šťávy
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Očištěné syrové krevety osolte, opepřete a krátce orestujte na rozehřátém másle v pánvi. Asi po jedné minutě je podlijte bílým vínem, které nechte vyvařit. 

02.

Vychladlé krevety rozsekejte a v misce promíchejte s lučinou, majonézou a petrželkou. Dochuťte solí a pepřem a citronovou šťávou.

Načítám