Hlavní obsah
Foto: David Háva

Foto: David Háva

Nakládání čehokoli má u nás dlouholetou tradici. Ochutnali jste už tofu v oleji? Tady je recept!

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 skleničky
  • 300 g tofu natural
    6
  • 400 ml olivového oleje
  • 2 ks bobkového listu
  • 2 ks chilli papričky
  • 2 ks cibule
  • 1 lžička celého černého pepře
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Tofu nakrájejte na kostičky. Cibuli nakrájejte na kolečka. Připravte si dvě sklenice.

02.

Na dno každé sklenice dejte vrstvu cibule, pak tofu, přidejte pepř, bobkový list, papričku, tofu a navrch dejte zase cibuli. Sýr nechte uležet v chladu asi týden až 10 dní. Pak podávejte s pečivem nebo ke grilovanému masu.

Tip: Ještě předtím, než tofu dáte do oleje, obalte jednotlivé kostičky v mleté červené paprice. Podle chuti použijte sladkou nebo pálivou

A jaké další tipy na nakládané pochoutky pro vás máme? Třeba luxusní nakládané sýry.

Související témata:

Načítám