Hlavní obsah

Piškotová roláda s limetkovým krémem

Hodnocení:
(115)
Foto: Jan Přibylský
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
12 minut
Náročnost
nízká

Zatím si na roládu netroufáte, Vězte, že je to jeden z nejrychlejších, nejjednodušších a zároveň i nejchutnějších dezertů. Variant má spoustu a tahle limetková rozhodně patří mezi nejlepší!

Ingredience pro:
1 roládu
Na těsto
  • 6 vajec
  • 150 g krupicového cukru
  • 100 g hladké mouky
  • 2 lžíce belgického kakaa
  • 2 lžíce rumu
  • 1 limetka
Na krém
  • 500 g mascarpone
  • 4 lžíce moučkového cukru
  • 1 limetka
Článek

Postup

Krok 1: Do mísy vyklepněte žloutky a ušlehejte je s polovinou cukru do světlé a nadýchané pěny. Pak přidejte mouku smíchanou s kakaem, trošku nastrouhané limetkové kůry a rum. Vše ještě chvíli šlehejte. 

Krok 2: Z bílků a zbylého cukru ušlehejte tuhý sníh a po částech ho opatrně zapracujte do žloutkové směsi. Plech vyložte pečicím papírem a těsto na něj rovnoměrně rozetřete. Vložte do trouby předehřáté na 190 °C a pečte 10 až 12 minut.

Krok 3: Mezitím si na pracovní plochu připravte čistou utěrku. Horký hotový korpus na ni překlopte, opatrně stáhněte pečicí papír, roládu i s utěrkou zatočte a nechte vychladnout. Pokud si nevěříte, podívejte se na videorecept, jak roládu rolovat, naplnit a zabalit.

Krok 4: Mascarpone ušlehejte s cukrem a šťávou z limetky, z níž jste strouhali kůru do těsta. Roládu rozviňte, potřete polovinou krému a pak opět zatočte. Půjde to snadno, vychladlé těsto už bude držet správný tvar. Zbylým krémem potřete roládu zvenku.

Krok 5: Druhou limetku nakrájejte na kousky a použijte ji na zdobení, můžete přidat i lístky máty či meduňky. Roládu pak nechte ještě aspoň hodinku v chladu a poté nakrájejte. 

Je roláda váš oblíbený dezert? Vyzkoušejte recept na red velvet roládu anebo se podívejte na fotonávod, jak vyrobit jednoduchý dort z rolády. Chutnat vám bude i roláda à la tiramisu

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama