Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Piškotová roláda s krémem z pomazánkového másla a šlehačky má překvapivě lahodnou chuť. Zkuste přidat piškoty máčené v kávě s rumem.

15 min.
Příprava
12 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 roládu
  • 5 ks vejce
    3
  • 5 lžic cukru krupice
  • 5 lžic polohrubé mouky
    1
  • 1 hrnek dětských piškotů
    1
    3
  • 1 lžíce kakaa
  • 1 šálek kávy espresso
  • 1 lžíce rumu
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
    7
  • 1 kelímek pomazánkového másla
    7
  • 1 sáček ztužovače šlehačky
  • 2 lžíce cukru moučka
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Žloutky ušlehejte s krupicovým cukrem do husté světlé pěny, postupně vmíchejte mouku a tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a rychle upečte pči 180 stupních. 

02.

Smetanu vyšlehejte se ztužovačem. Pomazánkové máslo vyšlehejte s moučkovým cukrem a spojte se šlehačkou v hladký krém.

03.

Ihned po upečení plát těsta i s papírem srolujte a nechte vychladnout. Potom jej rozviňte, papír sloupněte, těsto potřete větší polovinou krému, poklaďte bližší delší stranu piškoty namočených do kávy s troškou rumu, poprašte kakaem a zaviňte. Povrch potřete zbytkem krému a posypte kakaem.

Načítám