Hlavní obsah

Red velvet roláda

Hodnocení:
(83)
Foto: Moravskoslezské cukrovary, a. s. (Korunní cukr), Shutterstock.com
Doba přípravy
45 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
nízká

Spousta lidí ho sice proklíná, ale podle nás je svátek svatého Valentýna minimálně pěknou záminkou pro to, upéct si něco dobrého. A to i kdybychom si měli pochutnávat jen s kolegy v práci nebo kamarádkami u kávy…

Ingredience pro:
1 roládu
Na těsto
  • 180 g cukru krupice
  • 180 g hladké mouky
  • 4 vejce
  • 2 lžíce podmáslí
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 2 lžíce holandského kakaa
  • 1 lžička bílého vinného octa
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • červené potravinářské barvivo
  • moučkový cukr
Na náplň
  • 250 g smetanového sýra
  • 140 g bílé čokolády
  • 100 g moučkového cukru
  • 75 g másla
  • vanilkový lusk
Článek

Postup

Krok 1: Vejce prošlehejte s cukrem, přidejte podmáslí, olej a ocet. Všechny sypké ingredience smíchejte v druhé míse a postupně je zapracujte do vaječné směsi. Nakonec obarvěte potravinářským barvivem. Gelového stačí několik kapek, sypkého pak 1/4 až 1/2 lžičky rozpuštěné v trošce vody.

Krok 2: Vlijte na plech vymazaný tukem a vyložený pečicím papírem a pečte asi 15 minut při 175 °C. Plát nechte pět minut odpočinout, vyklopte jej na pocukrovanou utěrku, zarolujte a nechte vychladnout.

Krok 3: Mezitím si připravte krém. Teplé máslo smíchejte se smetanovým sýrem a moučkovým cukrem. Ve vodní lázni si rozehřejte čokoládu a pomalu ji přimíchávejte do krému. Vanilkový lusk rozřízněte a vyškrábaná zrníčka vmíchejte do náplně. Nechte v chladu uležet.

Krok 4: Těsto rozmotejte, odstraňte z něj papír a potřete krémem. Opět zatočte a nechte v chladu alespoň hodinu odpočinout. Před podáváním ještě pocukrujte moučkovým cukrem.

Foto: Moravskoslezské cukrovary, a. s. (Korunní cukr), Shutterstock.com

Upečete si tuhle sametovou roládu?

Nemyslíte, že by byla trochu škoda si lásku připomínat jen jednou do roka?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek