Hlavní obsah

Plavky 2010: Vyberte si správně!

Foto: tahitiqueen.de

Sezona začíná, připravte se na niFoto: tahitiqueen.de

Reklama

I když nám módní návrháři rok co rok diktují své nové inspirace, zejména v oblasti plavek je ne vždy akceptujeme. Ne že bychom trendy plavek nenásledovaly, ale nakonec se většina z nás rozhoduje spíš s ohledem na svůj věk, proporce, pohodlí a také sebevědomí. Jak si správně vybrat ze současných módních trendů nám přišla poradit Helena Konarovská.

Článek

Stejně jako pokaždé, když za paní Konarovskou přijdu, dozvím se spoustu nových a zajímavých věcí. Tentokrát jsem si konečně udělala jasno, co jsou vlastně tankiny, trikiny a další novinky, které se sice dnes už běžně v módních kuloárech vyslovují, ale mnohdy se to plete a je v tom zmatek. Jak to skutečně s jednotlivými názvy je a pro koho jsou tyto typy plavek vhodné, se dozvíte z naší videoreportáže.

Tankiny schovají decentně bříško

Jsou to ve skutečnosti kalhotky a tričko. „Hodí se zejména pro ženy s bříškem nebo ženy, které trápí strie či nějaký ten špíček navíc,“ upozorňuje odbornice. U většiny současných tankin jsou odepínatelná ramínka vzadu. Je to proto, aby se daly variabilně zavázat třeba za krk nebo křížit. Délka trička je různá. Podprsenka může být vyztužená nebo ne, záleží, na co se cítíme a co je nám příjemné.

Trikiny nejen pro dokonalou postavu

Slyšela jsem názor, že trikiny, což jsou takové ty plavky, co vzadu vypadají jako dvoudílné a vepředu oba díly spojuje zpravidla tenký proužek na bříšku, mohou nosit jen ženy s dokonalými křivkami. Omyl! Podle odbornice jsou právě tyhle plavky vhodné pro schování některých drobných vad na bříšku v oblasti pupíku a vytvoření opticky štíhlejší postavy a užšího pasu, zejména pokud máme klučičí boky – tedy jsme rovné a rozdíl mezi boky a pasem není příliš znatelný.

Foto: bademoden.com

Tankiny mohou vypadat jako celkové plavkyFoto: bademoden.com

Monokiny pro nebojácné

Řada z nás už dávno odhodila svůj stud a opalujeme se nahoře bez. Ačkoli bychom se mohly logicky domnívat, že jeden kus oblečení, a ještě k tomu tak malý, by nám mohl ušetřit nějakou tu korunu, opak je pravdou. Platí tu pravidlo: Čím je méně látky, tím nás plavky vyjdou většinou dráž.

Novinka: Neviditelné plavky. Troufnete si?

Naprostým hitem jsou ovšem plavky, které rozhodně nepatří k běžné ani sériové výrobě. Jedná se o kousky podle posledních módních trendů, které jsou ušité ze speciální síťoviny, která má tělovou barvu, takže není prakticky vidět. Zakryto vzorem je vše podstatné. Tyhle plavky můžete vidět stejně jako ostatní v naší videoreportáži. Síťovina dobře drží křivky, a přitom propouští zcela sluneční paprsky, takže se skrze plavky opálíme. Vzhledem k odvážnému zpracování si je ale mohou dovolit pouze ženy s naprosto dokonalou postavou nebo vysokým sebevědomím, které chtějí uspokojit potřebu být originální. Věřím, že páni budou nadšení.

Tak ať se ty vaše plavky líbí nejen vám!

Reklama

Související témata:

Načítám