Hlavní obsah

Plněné cibule se sýrem a slaninou

Hodnocení:
(1)
Foto: David Špingl
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
45 minut
Náročnost
nízká

Poslední příležitost si před svátky dát i trochu lehčí, zeleninová jídla dává konečně prostor třeba cibuli, která je v prosinci v plné formě a stojí teď pár korun.

Ingredience pro:
4 porce
  • 8 cibulí
  • olivový olej
  • 2 stroužky česneku
  • čerstvý rozmarýn
  • 100 ml smetany na vaření 12%
  • 100 g tvrdého sýra
  • 8 plátků slaniny
  • sůl
  • pepř
Článek

Postup

Krok 1: Cibule oloupejte a 12 minut povařte v osolené vodě. Osušte, seřízněte vršek a pomocí lžičky opatrně vydlabejte vnitřek tak, aby vám zbyly jen 2–3 horní vrstvy.

Krok 2: Vnitřky a skrojené „pokličky“ nasekejte nadrobno a dozlatova opečte na rozehřátém oleji nebo másle. Pořádně osolte, opepřete a ochuťte rozmarýnem.

Krok 3: Zalijte smetanou a vmíchejte nastrouhaný sýr. Vydlabané cibule obalte slaninou, kterou spíchněte kouskem párátka. Naplňte směsí a pečte ve vymazaném pekáčku asi 25 minut při 200 stupních.

Krok 4: Podávejte samotné jako předkrm nebo se salátem a bramborami jako hlavní chod. Na romantickou večeři ale nedoporučujeme :-).

Podívejte se, co dalšího lahodného se dá připravit z cibule.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek