Hlavní obsah

Ploché bříško i po dětech? Markéta ho má konečně zpět!

Foto: Archiv

Markéta o operaci břicha snila, a nyní se její sen stal realitouFoto: Archiv

Reklama

Markéta je šťastně vdaná maminka dvojčátek. K naprostému štěstí jí chybělo jen ploché bříško, které měla před porodem. K tomu jí ale pomohla vyhraná plastická operace.

Článek

Před porodem neměla Markéta (30) s bříškem žádné zásadní problémy. Poté, co ale před téměř dvěma lety přivedla na svět krásná dvojčátka, si ale mohla nechat o plochém bříšku jen zdát. V těhotenství se jí udělala kýla, která naštěstí sama zmizela, ovšem povolené břicho, povislá kůže, a především rozestoupené bříšní svaly zůstaly. Markéta toužila po plastické operaci břicha a nyní se jí sen splnil. Vyhrála totiž abdominoplastiku!

Bříško jako nové

Abdominoplastika je zákrok, při němž dojde k natažení a odstranění přebytečné kůže a také k sešití rozestoupených břišních svalů. Úspěšně se při ní dají vyřešit i strie, jizvičky, které v místě roztažení kůže velmi často objevují. „Plastická operace břicha patří k rozsáhlým výkonům estetické plastické chirurgie, trvá přibližně dvě hodiny a provádí se v celkové anestezii.

Foto: Archiv

Všemu samozřejmě předcházela konzultace s plastickým chirurgemFoto: Archiv

Foto: Archiv

Bříško dostávalo devět měsíců pořádně zabrat, koneckonců v něm Markéta odnosila dvojčátkaFoto: Archiv

Při operačním výkonu se odstraní přebytek kůže s podkožím a sešívá se rozestup přímých břišních svalů. Navíc jsme aplikovali tkáňové fibrinové lepidlo, které urychlí hojení rány a minimalizuje otoky, popsal zákrok plastický chirurg a primář Medicom Clinic, Michal Puls, který Markétu operoval.

Foto: Archiv

Na rozestoupené břišní svalstvo nezabírá žádné cvičení, tady pomůže opravdu jen plastický chirurgFoto: Archiv

Foto: Archiv

Zákrokem se mladá maminka zbavila nejen vypouklého břicha, ale i povislé kůžeFoto: Archiv

Ne vždy je samozřejmě nehezký vzhled bříška po porodu důvodem k operaci, leckdy stačí posilovat břišní svaly a možná upravit jídelníček. Rozestoupené břišní svaly ale vytrénovat nelze. Jak poznat, že se to týká zrovna vás?

„Lékař to samozřejmě pozná klinickým vyšetřením, vidět je to i na ultrazvuku. Ale obecně platí, že když je bříško vypouklé, kulaté a když se ho snažíte zatáhnout, nejde to, jde nejspíš o rozestoupené břišní svaly,“ radí plastický chirurg Pavel Horyna.

Foto: Archiv

Markéta je opět šťastná. Díky šikovným rukám lékařů má zpět své ploché bříškoFoto: Archiv

Obrovská spokojenost

U Markéty se skutečně jednalo o rozestoupené břišní svaly, proto byla operace více než na místě. Vše proběhlo bez komplikací, jen čtyři až šest týdnů musela dodržovat naprostý klid. „Na to, že mám dvouleté děti, pooperační stav jsem zvládala doma v pohodě,“ říká Markéta.

Foto: Archiv

Přesně takhle si to Markéta představovala. Netrápí ji ani jizva,která není moc vidět, a navíc to ještě zlepší laserFoto: Archiv

Foto: Archiv

Markéta před a po. Uznejte, že tady byla plastická operace na místěFoto: Archiv

Ta už se zapojila do běžného života, raduje se z plochého bříška a nemůže se dočkat, až bude moct začít cvičit. Navíc se chystá na laserové ošetření jizvy, aby byla co nejméně viditelná. A co vzkazuje šťastná maminka ženám s podobným problémem? „Nestyďte se a splňte si svůj sen!,“ říká rezolutně Markéta.

Co tomu říkáte? Že operace Markétě opravdu prospěla?

Reklama

Načítám