Hlavní obsah

Téma týdne: O čem české ženy sní?!

Foto: Thinkstock

Ženy touží především po skvělém chlapoviFoto: Thinkstock

Reklama

Jaké jsou vaše sny a touhy? Přečetla jsem si jich desítky poté, co jsem vyhlásila na takové téma anketu. Byly dojemné, inspirující, rozverné, smutné a kouzelné zároveň. Ale nakonec nezáleží na tom, z jaké jsou kategorie, nýbrž že jste je vyslovily! To je totiž první krok k tomu, aby se splnily. A o čem sníte vy? Splnily jste si nějaký velký sen? Napište nám na info@prozeny.cz.

Článek

Statistiky mě překvapily!

Zadání v anketě bylo jasné: Věk, výška, tělesná konstituce, barva vlasů, dosažené vzdělání. Začnu u té barvy vlasů. Brousila jsem si totiž zuby, jak to tentokrát blondýnky natřou černovláskám, jak konkrétní budou ve svých tužbách, ale nestalo se! Mohu tedy jen suše konstatovat, že ať už jsou sny českých žen jakékoli, barva vlasů stejně jako výška nebo dosažené vzdělání v nich nehrají roli.

A tak nakonec nejzajímavějším kritériem se pro mě stal věk a tělesná konstituce. Z došlých odpovědí jsem vypozorovala, že ženy do třicítky mají snů nejvíce a jsou velmi konkrétní. Kromě milujícího přítele a manžela se nejčastěji logicky točily kolem vzdělání a dobré práce, touhy po cestování a šťastné rodině. Překvapilo mě cítění dvacítek se zvířaty – nejednou se totiž odpovědi týkaly i ochrany zvířat před testováním apod.

Třicátnice chtějí super chlapa!

Mezi třicátým a čtyřicátým rokem jsou ženy často zklamané ze svých vztahů, a tak se jejich sny mění spíše v přání typu: Najít si nového milujícího muže, mít šťastnou rodinu, být milovaná. Do snů třicátnic se také prolíná problém získat po porodu dobrou a stálou práci, stejně jako mít zdravé děti. Celkově se sny těchto žen zobecnily – ale chodily i konkrétní, jako tyto:

„...ještě před pár lety byl můj největší sen být někdo úplně jiný, mít jiný život, žít s někým úplně jiným, být štíhlá ... jenže co je to mít jiný život? Jaký? Nikdy nikdo jiný nebudu, jsem to pořád já a musím se naučit žít sama se sebou, srovnat se s okolím...," psala šestatřicetiletá Irena, která si ovšem některé sny splnila. Například ten o štíhlé postavě. „Zhubla jsem (ještě to tedy není dotaženo do dokonalosti, ale minus 16 kg už se dá, ne?). Jak jsem toho docílila? Představovala jsem si samu sebe jako štíhlou kočku, která přece pod tou slupkou tuku je. A ono to šlo. Každé ztracené kilečko bylo pro mě hnacím motorem a jsem na sebe pyšná." Sny se ovšem neustále rodí, mění a pohřbívají v každodenním dění. Není proto divu, že když přišla o manžela, toužila po jediném, cituji: „Mít chlapa, který by byl oporou, dalo se s ním mluvit, smát, aby byl skvělý, úžasný, sexy – prostě pan Božský.“ Obyčejný sen mnoha žen, který ovšem většině z nich připadá jako utopie. Irena tvrdí: „Copak se dá chtít tohle všechno v jednom balení?"

Foto: Thinkstock

Šťastná a zdravá rodina je na druhém místěFoto: Thinkstock

A ne jinak na tom je i dvaatřicetiletá Vendi, žijící v Belgii, která mě jednoduše svými konkrétními sny rozesmála. Přikládám úryvek z jejího e-mailu. „Snů mám opravdu spoustu. Aby mi byl chlap lepší oporou, aby nezapomínal, vnímal mě a nemusela jsem se pořád dožadovat pomoci. Abych u něj byla alespoň občas opravdu na prvním místě. Aby byl gentlemanem. Aby nebyl prase a konečně si ostříhal ty svoje nehty..." Bylo toho na celou stránku.

Dožít se ve zdraví vnoučat!

Čím starší byly ženy, které odepisovaly, tím méně měly snů, spíš myslely na druhé. Ze všeho nejvíce jste projevovaly přání dožít se důchodu a vnoučat, o které se chcete vroucně starat, a žít spokojeně až do smrti. Některé z vás vyslovily touhu vrátit některé roky zpět a prožít je znovu stejně naplno.

Štíhlé vs. plnoštíhlé a recept na splněné sny

Už jsem se také zmiňovala, že zajímavým hlediskem byla i tělesná konstituce. Zatímco štíhlé ženy toužily nejvíce po milujícím manželovi, cestování a dobré práci, plnoštíhlé zatoužily po nějakém tom kile méně, po zdraví, které se s tím pojí, a také po tom být milovány a užívat si života. A co dělat, aby se vám to podařilo? Líbil se mi návod jedné čtenářky.

Jitka má speciální seznam, který si pověsila na lednici a v předsíni. Když ji něco napadne, „o čem sní", připíše to do něj. Sny jsou tak sice řazeny v pořadí, jak je život přinesl, ale seznam je to živý. Akutní přání jsou tučným a velkým písmem a jiná zas podle významu romantickým stylem, stroze technicky. Jakýkoli splněný sen dostane před sebe a za sebe hvězdičku. Nechcete mít své sny také na očích a pomalu si je plnit?

Všem, které jste se rozhodly podělit se o své sny se mnou, velmi děkuji. Díky tomu jsem se sama mohla zamyslet nad touhle zdánlivě banální, avšak velmi komplikovanou otázkou. A tak pojďte se zamyslet, o čem sníte vy? Nezáleží na tom, jak velký sen máte nebo jaký jste si již splnila, jen to sepište a pošlete na info@prozeny.cz. Vy se zasníte a my vám za to zaplatíme 500 korun. To není špatné, co říkáte?

Reklama

Související témata:

Načítám