Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Aktualizováno

Dort ve tvaru podkovy je efektní, ale pokud formu nemáte, udělejte klasicky kulatý dort nebo podkovu vyřízněte z upečeného piškotu.

20 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 dort
Těsto
  • 4 ks vejce
  • 3/4 hrnku cukru krupice
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 2 lžíce kakaa
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1/2 hrnku mléka
  • 50 g marmelády
  • 1,75 hrnku polohrubé mouky
Krém
  • 1,25 hrnku mléka
  • 1 balení vanilkového pudinkového prášku
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 kostka másla
  • 3/4 hrnku cukru moučka
  • 1 lžíce rumu
Článek

Postup

01.

Z mléka, pudinkového prášku a vanilkového cukru uvařte kaši a ještě do horké vmíchejte3 lžíce másla. Zbylé máslo utřete s moučkovým cukrem, postupně zašlehejte zchladlou kaši a trochu rumu a vyšlehejte na hladký krém. 

02.

Žloutky vyšlehejte s krupicovým a vanilkovým cukrem a střídavě zašlehejte mouku s kakaem a olej s mlékem. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijte do vymazané a vysypané formy na podkovu a upečte dozlatova. 

03.

Vychladlou podkovu vodorovně prořízněte a promažte džemem a krémem. Povrch podkovy pomažte takké krémem a ozdobte podle fantazie.

Reklama

Načítám