Hlavní obsah

Podoby dětské letní lásky. Znáte něco roztomilejšího?

Foto: Profimedia

Už se vám dítě vrátilo z prázdnin zamilované? Některé naše čtenářky už se s touto situací setkalyFoto: Profimedia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Posíláte dítě na tábor nebo třeba na týden k babičce a vrátí se vám jako vyměněné. Na prázdninách se vám totiž zamilovalo. Jaké letní lásky si děti přivezly z letních pobytů a jak jejich příběhy dopadly?

Článek

Léto je k zamilování ideální doba. Venku je krásně a dá se toho tolik zažít. Děti navazují přátelství, která leckdy přetrvají. Do koho se děti třeba zamilovaly?

Láska z chalupy

S hlavou v oblacích se z chalupy, kde byla s babičkou, dědou a sestřenicemi, vrátila šestnáctiletá Linda. Bláznivě se zamilovala do stejně starého kluka, který také přijel na léto na chalupu. „Hned jsem poznala, že je něco jinak. Přijela jsem na víkend na chalupu a Linda byla jako vyměněná. A protože jí věřím, nebránila jsem jí a nechala volno trávit po jejím,“ popisuje Lindina máma Marcela.

Linda a její přítel měli štěstí, oba pocházejí z Prahy, a tak i po prázdninách mohla zamilovanost pokračovat. „Jen jsme si ujasnily některá pravidla a funguje to bez problémů. Navíc na ni má její kluk dobrý vliv, jdou mu jazyky a Linda nechce být pozadu,“ pochvaluje si Marcela.

Ne vždy je láska dítěte k dobru. Třeba když se dcera zamiluje do učitele.

Foto: Profimedia

Korespondenční známost doporučujeme podporovat! :-)Foto: Profimedia

Našla jsem tátu!

Zamilovaná přijela i devítiletá Katka, a to do třicetiletého táborového vedoucího. Její máma Kateřina ale mohla být v klidu, Katka se do něj totiž zbláznila jako do potenciálního táty. „Dělá tohle běžně. Jsme spolu samy a ona se mi každou chvíli snaží někoho dohodit,“ směje se Kateřina. „Básnila o vedoucím v jednom kuse, u autobusu mi ho představila a pečlivě pro mě schraňovala jeho telefonní číslo,“ pokračuje Kateřina.

„Problém nebyl ale jen v tom, že jsme se vůbec neznali nebo že byl mladší než já. Hlavní potíž byla v tom, že se mi vůbec nelíbil a evidentně ani já ho jako žena nezaujala,“ uzavírá Kateřina s tím, že přemlouvání, aby mu máma zavolala, trvalo do konce prázdnin. „Vím, že brzy mi najde nového ženicha,“ je smířená s akčností své dcery Kateřina.

Láska v dopisech

Romanticky pojala svoji táborovou lásku třináctiletá Natálie. Protože o rok starší kluk, s kterým začala chodit na táboře, je z druhého konce republiky a třeba do kina si jen tak nezajdou, aktivně si dopisují. „Dohodli se, že si budou posílat dopisy poštou. Ne že by si neposlali e-mail nebo textovku, ale papírová psaní vedou,“ popisuje lásku své dcery Irena.

Ta je ochotná zajet s dcerou letos v létě do okolí bydliště jejího vyvoleného a strávit tam pár dní na dovolené. „Touží se spolu vidět, takže když to bude takhle pod kontrolou, proč ne. Jsem ale upřímně ráda, že bydlí tak daleko od sebe. Dcera mi na randění připadá fakt mladá a takhle se alespoň spolu nedohadujeme,“ připouští Irena.

Foto: Profimedia

V šestnácti letech už může jít i o vážný vztahFoto: Profimedia

Šestiletí manželé

Bezmezně zamilovaný se letos v létě vrátil od babičky i Lukáš. Je mu šest, jeho „slečně“ jakbysmet, a svoji lásku berou velmi zodpovědně. Během prázdnin stihli mít už i svatbu a plány mají odvážné. „Lukáš se mě s vážnou tváří zeptal, jestli by jeho Lucinka nemohla bydlet u nás, jestli bych to prý s jejími rodiči nemohla nějak dohodnout,“ vypráví Petra.

Zatím ji synova láska stojí především peníze, protože oba teprve nastoupí v září do školy, na nějaké vypisování dopisů nebo e-mailů jejich psaní zatím nestačí. „Takže si ode mě každou chvíli půjčuje telefon a Lucince volá na mámin mobil. Už jsem se s ní zkontaktovala, jestli jí to nevadí, a bere to naštěstí s nadhledem jako já,“ podotýká Petra, které teď statečně odolává synovu škemrání o vlastní mobil.

Kdy ale vlastně koupit dítěti vlastní mobil a nebo mu dát klíče od bytu?

Zamilovalo se vám dítě na prázdninách?

Související témata:

Načítám