Hlavní obsah

Podvede vás na večírku? 9 signálů, jak poznat, že vám hrozí nevěra

Foto: Monkey Business Images, Shutterstock.com

Foto: Monkey Business Images, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoce se kvapem blíží a právě startuje období vánočních firemních večírků. Je to možnost, jak se s kolegy pobavit, naladit se na sváteční atmosféru, ale také místo, kde často dochází k nevěře. Bude to i případ vašeho partnera? Tohle jsou signály, že ano!

Článek

Firemní vánoční večírky jsou místem, kde se na chvíli zapomíná na práci, kde šéfové mohou ocenit své podřízené a poděkovat jim za jejich pracovní nasazení, kolegové si popovídají, uvolní se. Ale je to také místo, kde kvůli kombinaci alkoholu zdarma, uvolněné atmosféry a vyfešákovaných kolegů a kolegyň leckdo zapomene, že je ženatý (či vdaná). Flirtování, tajné polibky v místnosti s kopírkou, opilý sex v zamčené kanceláři. To vše se na vánočních večírcích stává.

Máte strach, že by to mohl být případ vašeho partnera? Britská sexpertka Tracey Cox popisuje signály, které značí, že by opravdu mohl na firemním večírku „zlobit“.

1. Má v práci „firemní ženu“, kterou osobně neznáte

Tohle si pozornost určitě zaslouží. Pokud má váš muž s nějakou ze svých kolegyň obecně blízký (byť přátelský) vztah, vánoční večírek je místem, kde tahle platonická blízkost velmi snadno přeroste v reálné fyzické sblížení.

Pokud je tedy nějaká kolegyně, s níž si váš muž rozumí, mluví o ní, ale nikdy vám ji nepředstavil, buďte ve střehu.

2. Procházíte krizí

K nevěře může samozřejmě dojít, i když váš vztah ničím ošklivým neprochází, pokud ale máte krizi, riziko je o hodně vyšší. Funguje totiž podvědomý pocit „a proč bych neměl, když je stejně všechno na nic?“

3. Přestal si vás všímat

„Můžete si klidně oholit hlavu do hola, nebo se promenádovat po obýváku nahá, a on stejně nezvedne hlavu od televize? Pokud vám věnuje téměř nulovou pozornost, znamená to, že i jeho zájem o váš vztah je dost malý,“ varuje Tracey Cox. Čím víc o vás má zájem, tím méně se mu bude chtít riskovat vaši ztrátu flirtováním či dokonce nevěrou.

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Nevšímá si vás? To není dobré znameníFoto: Dean Drobot, Shutterstock.com

4. Jeho kolegové zahýbají

Víte o jeho kolezích, že to při večírcích vždy pořádně rozjedou, a že už v minulosti byli nevěrní? To, že s vámi tyto informace partner sdílí, je dobře, protože je jasné, že kdyby měl v plánu chovat se podobně, bude raději mlčet, abyste nebyla nervózní.

„Jenže nejrůznější studie potvrzují, že lidé se mnohdy nechají strhnout, a mají k nevěře větší sklony ve chvíli, kdy jsou obklopeni lidmi, kteří na ní nevidí nic tak strašného, sami se jí dopouštějí a nehrozí, že by je odsoudili,“ upřesňuje Tracey Cox.

5. Kolegové v rozpacích

To, jak se k vám chovají jeho kolegové, hodně vypovídá o tom, jak on o vás v práci mluví a jak se tam chová. A pokud z nich cítíte rozpaky a nejistotu, snahu se vám vyhnout (obzvlášť pokud to v minulosti tak nebývalo), je dost pravděpodobné, že něco není v pořádku.

Možná o vás nemluví moc dobře, případně třeba s někým z práce flirtuje a na večírku by se to lehce mohlo zvrtnout.

6. Trápí ho vlastní vzhled

Najednou začal chodit do posilovny, každý večer běhá, hodně řeší své oblečení, i když to dřív vůbec nedělal. Pokud se urputně snaží vypadat dobře, může to značit, že už si nějaký ten flirt (byť v rovině platonické) začal. A večírek může být místem, kde bude dokonán.

Foto: Africa Studio, Shutterstock.com

Je správné, když o sebe muž pečuje. Ale je zvláštní, když zvýší aktivitu ze dne na denFoto: Africa Studio, Shutterstock.com

7. Nejasné informace

Jakoby byla ta akce zahalena tajemstvím. Neřekl vám, kde se večírek koná, kdy začíná, kdy končí a podobně. Je to jednoduché, čím míň informací máte, tím menší je riziko, že bude chycen při činu (či při následné lži).

8. Neodpovídá na zprávy

Když odcházel, slíbil, že se ozve, případně, že bude na telefonu. Když mu ale napíšete, neodpovídá, případně přijde zpráva s informací, že mu dochází baterka.

„To je dokonalá výmluva pro to, aby byl celý večer volný, bez možnosti ho zastihnout,“ říká Tracey Cox.

9. Volá, že přespí u kamaráda

Pokud je to jeho běžný zvyk, že když to někde přežene, přespává jinde než doma, nic to neznamená. Pokud se ale vždy ze všech akcí vrací (byť v hrozném stavu) a najednou volá, že se to protáhlo a přespí u kolegy, něco se děje. Nejspíš hodlá strávit noc někde, kde by rozhodně neměl.

Foto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

Uvolněná atmosféra večírků k předvánočnímu času patříFoto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

Po akci

Někdy muž žádné signály toho, že by se něco zlého chystalo, nevysílá, přesto se to na firemním večírku zvrtne. Známky, že už zahnul, také mluví jasně:

  • Nepřišel domů - Pokud to nikdy neudělal, ani vám nezavolal, a prostě nedorazil, je jasné, že se něco pokazilo.
  • Spal na gauči - Vrátil se, ale ustlal si v obýváku nebo v hostinském pokoji, i když jindy vždy přijde do ložnice? Možná nechce, abyste z něj cítila jinou ženu.
  • Oblečení v pračce - Za normálních okolností pohodí své svršky (obzvlášť když přijde z hospody) kamkoli, ale tentokrát vše dal okamžitě do pračky či hluboko do koše na špinavé prádlo? Ničí důkazy!
  • Nemluví o večírku - Když se ptáte, jaké to bylo, jen mručí, hovorům o večírku se vyhýbá. Bojí se, aby něco neprořekl.
  • Soukromí a mobil - Pořád kontroluje, zda mu někdo nevolal nebo nepsal. Když telefonuje, jde do jiné místnosti. Psát esemesku, když jste vedle něj, nepřipadá v úvahu. Jakoby něco tajil, že?

Ať už jde o signály před, nebo ty po, vždy se snažte myslet racionálně a zbytečně se nestresujte. Že na vašeho partnera sedí pár ze zmiňovaných věcí? To ještě nemusí vůbec nic znamenat. Berte to jen jako jakési záchytné orientační body, ale důvěřujte především svým instinktům a svému partnerovi!

Máte ke svému partnerovi plnou důvěru, nebo vás vánoční večírky zneklidňují? 

Reklama

Načítám