Hlavní obsah

Podvedl mě s prostitutkou! Je to horší, než kdyby měl milenku?

Foto: Thinkstock

Zjištění, že vás muž podvádí, je bolestivé. Ale když je to s prostitutkou, je to v mnoha ohledech ještě těžšíFoto: Thinkstock

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Partnerova nevěra vždycky bolí. Jenže co když se vaší „sokyní“ stane prostitutka? Jaké pocity zažívají ženy, které manžel podvedl s nevěstkou? A v čem je to jiné oproti „normální“ nevěře?

Článek

Když naše čtenářka Pavlína zjistila, že je jí manžel nevěrný, byla v šoku. „Jenže nejhorší na tom bylo, že mě podvedl s prostitutkou. S holkou, co dá za prachy každému,“ popisuje znechuceně Pavlína. K pocitům smutku a bolesti se tak navíc přidal ještě vztek a pocit uraženosti. „Úplně mě to zhnusilo. Cítím se ponížená, že přede mnou dal přednost někomu takovému,“ vysvětluje Pavlína.

Jsou její pocity na místě? Je nevěra s prostitutkou opravdu jiná, možná horší? Nebo na ní lze nalézt i něco pozitivního?

Je to normální reakce

Odborníci se shodují, že Pavlína reagovala zcela přirozeně. „Takhle by se cítila většina žen. Snažíte se být pro svého muže tou nejlepší. Pečujete o sebe, nejen co se týče vzhledu, ale snažíte se být na úrovni, být milá, reprezentativní a podobně. Je pak naprosto normální cítit se poníženě a uraženě, pokud vám partner zahne se ženou, která tuhle vaši snahu popírá,“ vysvětluje Barbora Sedláková, kouč partnerských vztahů ze Školy pro ženy.

Objevit se v takové situaci ale mohou i další emoce:

  • Pocit znečištění – Ženy mohou mít dojem, že se jejich muž s prostitutkou pošpinil, potažmo tím pošpinil i je samotné.
  • Opovržení – „Partner u ženy vlastně úplně klesne, což bývá zásadní problém. Šok způsobený vědomím nevěry s prostitutkou hodí partnera do úplně jiného světla, než předtím. Velmi těžko se pak navazuje ve vztahu důvěra, pokud se pár rozhodne vztah zachránit,“ říká kouč partnerských vztahů Kateřina Matláková.
  • Stud – Není neobvyklé, že se žena za svého muže stydí, a proto třeba ani nejlepší kamarádce nepřizná, s kým jí zahnul.
Foto: Thinkstock

Zásadní je se dozvědět, co přesně u lehké ženy váš partner hledalFoto: Thinkstock

Není prostitutka jako prostitutka

Zároveň je ale nutné si přiznat, že prostitutka nemusí nutně znamenat „špinavou holku u silnice“. „Prostituci dnes provozuje obrovské množství mladých, krásných a inteligentních žen,“ tvrdí Barbora Sedláková.

Souhlasí s ní i Kateřina Matláková. „Česká republika je v Evropě zemí, kde se vyskytuje jedno z nejvyšších procent erotických privátů. Často se prostitucí živí mladé studentky, které si přivydělávají na studium, tedy chytré a krásné dívky. U takových mnohdy hledají muži nejen sexuální povyražení, ale klidně s nimi propovídají celou noc bez jediného sexuálního náznaku,“ říká Kateřina Matláková.

Proč?!

Stěžejní je každopádně zjistit, co k nevěře s prostitutkou muže vedlo. „Někteří muži si k prostitutkám chodí povídat. Jiní si tam zvedají sebevědomí, dělá jim dobře, že si ženu mohou zaplatit a mít nad ní moc,“ vysvětluje Barbora Sedláková. A samozřejmě řada mužů si tak vynahrazuje nedostatek sexu v manželství, případně si plní erotické touhy, s nimiž se bojí svěřit ženě.

Foto: Thinkstock

Cítíte se ponížená a zostuzená? Je to přirozenéFoto: Thinkstock

Ať je to ale jakkoli, je to důkaz, že ve vašem vztahu něco nefunguje, a dost možná se to týká sexu. „Je dobré zamyslet se nad tím, zda jste s partnerem schopné o sexu a vašich touhách mluvit. U nevěr svých klientů totiž často zjišťuji to, že partneři o své sexualitě nemluvili, a nechali ji dojít na hranici zvyku a jednotvárnosti. Pak u nespokojeného roste frustrace, která ho donutí uspokojit se jinde,“ upřesňuje Kateřina Matláková.

A pokud se rozhodnete pokusit se vztah zachránit, je na nevěře s prostitutkou přece jen něco pozitivního. „U ní by partner jen těžko hledal city a je krajně nepravděpodobné, že by vám s ní odešel,“ dodává Barbora Sedláková. Na vylepšení sexuálního života se dá totiž celkem snadno zapracovat, ale kde chybí city a láska, je vše marné.

Stalo se vám něco takového? Jak jste se zachovaly?

Související témata:

Načítám