Hlavní obsah

Podzim podle českých návrhářů. Co se bude nosit?

Foto: Jakub Jurdič

Seznamte se s pěti návrháři, které stojí za to sledovatFoto: Jakub Jurdič

Reklama

O zahraničních návrhářích má povědomí kde kdo, když ale dojde na českou scénu, většina žen dokáže vyjmenovat jen pár notoricky známých jmen. Proto jsme tentokrát zabrousili do našich (módních) vod.

Článek

Hana Stocklassová, Pavel Brejcha, Kateřina Geislerová, Iva Burkertová a zástupkyně našich slovenských sousedů Lenka Sršňová. Že tahle jména ještě neznáte? Je nejvyšší čas se seznámit!

Pletky s Bohème

Naším prvním úlovkem je svetr značky Bohème, za kterou stojí návrhářka Hana Stocklassová. Bohème si zakládá na jednoduchosti a kvalitních materiálech, v kolekcích se objevují především pletené kousky, ať už to jsou klasické svetry, roláky nebo kardigany. Modelku Veroniku jsme oblékli do dlouhého oversized svetru, který můžete nosit místo šatů. Chcete-li mu dopřát dostatek prostoru, se stylingem to nepřehánějte – jednoduchá halenka pod svetr, vysoké kozačky a náhrdelník budou stačit.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: košile (Mango, 799 Kč), svetr – ovčí vlna merino (Bohème, 4200 Kč), náhrdelník (Mango, 699 Kč), prsten (H&M, 129 Kč), kožené kozačky (Baťa, 2999 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Hravě a inovativně!

Sháníte originální kousky s nápadem, ve kterých vás nikdo nepřehlédne? Svou pozornost zaměřte na reprezentantku slovenských návrhářů Lenku Sršňovou. Minimalismus nehledejte, těšit se naopak můžete na barevnou a hravou módu, které nechybí vtip. My se zamilovali do růžového kabátku (respektive kabátko-šatů) à la cukrkandl.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: kabátové šaty (Lenka Sršňová, Czech Labels, 8900 Kč), náušnice (Topshop, 270 Kč), punčocháče (Calzedonia, 249 Kč), prsteny (H&M, 249 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Pánský, nebo dámský?

Letos obojí! Mix mužských a ženských prvků vládne módním světem, v podobném duchu se nese i overal značky PBL Prague, pod kterou navrhuje Pavel Brejcha. Svým materiálem připomíná pánský oblek, jeho střih s volány ovšem modelu dodává na ženskosti. Tu jsme ještě podtrhli vysokými podpatky a psaníčkem.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: overal (PBL Prague, cena na vyžádání), boty (Topshop, 2355 Kč), psaníčko (Mango, 1299 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Bojovná Johanka

Kalhoty, vesta i košile pocházejí z podzimní kolekce „Arc“ Kateřiny Geislerové, která je inspirovaná Johankou z Arku. I tady tkví myšlenka celé kolekce v prolínání feminních prvků s těmi maskulinními. Jemnost a na druhé straně bojovnost a síla. V případě obuvi se stylistka přiklonila k ženskosti a celek doplnila podpatky.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: kalhoty (Kateřina Geislerová, La Gallery Novesta 6560 Kč), halenka (Kateřina Geislerová, La Gallery Novesta, 4130 Kč), vesta (Kateřina Geislerová, La Gallery Novesta, 9800 Kč), hodinky (stylistky vlastní), kožené boty (Guess by Marciano, 9490 Kč)Foto: Jakub Jurdič

I v zimě kvetou!

Podzimní kolekce značky Odivi byla výstižně pojmenovaná: „Když na tebe sněží, neznamená, že jinde nekvetou“. Návrhářka Iva Burkertová si pohrála s květinovým motivem, který je typický spíš pro léto. Na tmavém podkladu ale vypadá skvěle, stejně jako kombinace různorodých materiálů v kolekci. Pokud se v šatech zrovna nechystáte do společnosti, můžete k nim obout i biker boots.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: šaty (Odivi, Czech Labels, info o ceně v butiku), kožené boty (Guess by Marciano, 7299 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Sledujete českou, případně slovenskou módní scénu? Kteří návrháři baví vás? Napište nám!

Reklama

Načítám