Hlavní obsah
3,2
(101)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Zde je léty prověřený recept našich babiček. Vyzkoušejte levné pohankové placičky a nezapomeňte je podávat s kysaným zelím – je v něm spousta vitaminů a energie.

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Placky
  • 250 g pohanky
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 2 stroužky česneku
  • 2 ks vejce
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžička pepře
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 hrnek strouhanky
  • 1 hrnek oleje
K podávání
  • 300 g kysaného zelí
  • 6 g kmínu
Článek

Postup

01.

Pohanku dejte do menšího hrnce a zalijte vodou tak, aby byla potopená. Přiveďte k varu, stáhněte teplotu a na mírném ohni za stálého míchání vařte dvě až tři minuty. Poté odstavte a nechte lehce vychladnout.

02.

Mezitím nakrájejte jarní cibulku a česnek nadrobno. Vložte do mísy, přidejte vejce, sůl, pepř a kmín. Promíchejte s pohankou a nechte asi deset minut odležet při pokojové teplotě. Kdyby byla hmota moc tekutá, můžete ji zahustit strouhankou.

03.

Tvarujte placky a obalte je ve strouhance. V pánvi rozehřejte olej, placky smažte z obou stran dozlatova. Podávejte s kysaným zelím s celým kmínem.

Chutná vám výrazná pohanková chuť? Vyzkoušejte pohanku s červenou řepou a balkánským sýrem.

Reklama

Související témata:

Načítám